2009 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Tai ką mes darom su sendaikčiais?

Štai jau geras mėnuo ar du kai nebuvau jokiame baraklyne. Baigėsi ir vasara, o su ja - ir blusturgis Mokytojų namų kiemelyje. Kažko trūksta, neramu... Todėl šįkart - vienas didelis reportažas iš visų mano aplankytų turgelių rugsėjo mėnesį ir juose rasti trofėjai, kurie mane džiugina iki šiol.

Šį ekipažą sutikau pakeliui į Dituvą. Nesusilaikiau.

Ne, šuniuko nepirkau. Bet ir nežadinau - jis taip saldžiai miegojo! Bijojau. Bet jo snukutis! O ausys, ausys! Štai ką reiškia tikras nuovargis. Užfiksuota Dituvos sendaikčių turgelyje.

Šis stalviršis man visuomet buvo pats patraukliausias. Čia visada gali rasti labai stilingų, įdomių indų, taurių, stalo įrankių:Keistokas radinys - tualetinis staliukas -laikrodis, kurio stalčiuką atidarius, pasigirsta muzika. Taip ir nesupratau jo paskirties - čia žaislas ar papuošalų dėžutė? O gal vistik laikrodis? O gal židinio puošmena? Sutrikau.

Dar vienas žavingas radinys - medinis ruonis. Ak, jeigu aš turėčiau tokią figūrą!

Ką pirkau? Tortinę, senovinę, su auksiuku palei kraštą ir gėlytėmis aplinkui už 2 litus. Piešinys viduryje kiek pabraižytas, bet kas gi jį matys, jeigu ant jo gulės riebus "Napoleonas"?

Keturias plonyčio trapučio stiklo čierkutes už 10 litų. Ne taureles, bet čierkutes - bus smagu iš jų likerį laižyti, kai ateis į svečius rankdarbių sekta. Pirmą kartą teko fotografuoti tokį ploną stiklą - kurio net nesimato:

Vazelę raudoniems ikrams už 6 litus, be dekoracijos. Nuotraukoje vietoj ikrų - obuoliai.

Staltiesę įsigijau Mokytojų namų blusturgyje už 5 lt. Aš nesuprantu, ir kaip tos vokietės tokias baltas staltieses išlaiko? Matyt jų skalbimo milteliai tikrai Vokietijoje gaminti?

O šias lentynėles radau Rietavo turguje po 4 lt už vieną. Kol parvažiavau į Vilnių, pasigailėjau, kad nepaėmiau jų daugiau. Visą savaitę galvojau kaip aš vėl ten važiuosiu. O kai po savaitės nuvykau į Rietavą, radau ten megalentyną už tik 20 Lt!

O kaip jūsų apsilankymai turgeliuose, ar dar užsukate į juos, ką gero jūs nusipirkote?

Nors konkursas "Mano naftalininė vasara" pasibaigė kartu su vasara, po truputį grįštu prie klausimo, o tiksliau - prie pasiūlymo, kurį kažkada iškėliau, o skaitytojai džiaugsmingai palaikė. Taigi, vadovaudamasi mini apklausos rezultatais ir paskutinio konkurso suteiktais džiaugsmais siūlau ir kviečiu:

Jei turite įdomių radinių ar įspūdžių iš sendaikčių turgaus Lietuvoje ar užsienyje ir norite savo atradimo džiaugsmu pasidalinti su kitais, sukeliant jiems sveiką pavydo jausmą šio besaikio globalinio persivartojimo laikais - atsiųskite savo reportažą apie rastus trofėjus ar patirtus nuotykius sendaikčių turguje. Reportažas turi būti vienintelis ir nepakartojamas, - t.y. neskelbtas kitose priemonėse

Paminėkite kur lankėtės, jeigu tai - ne respublikinės reikšmės baraklynas, parašykite kaip jį rasti, kur prisiparkuoti, kokiomis dienomis jis vyksta, ką pirkote ir už kiek, kaip derėjotės, iš ko pirkote ir kitas įdomias, o gal net kuriozines detales - domina viskas.

Jūsų reportažą publikuosime kioske, rubrikoje "guest post", taip kaip tai padarė "naftalinės vasaros"
konkursantės. Nuorodos į autorių, jo blogą ar jo wėwėwė - garantuojamos!

Ką manot jūs?

15 komentarai (-ų):

Daivule rašė...

Sveika, Mika,

užsilaukiau, kada sugrįši prie sendaikčių temos. Įkvėpta naftalininės vasaros konkurso beviltiškai susirgau sendaikčių manija. Sekmadienis, neapsilankius vietiniame turgelyje, yra tarsi prarastas. Turiu keletą naujų radinių, kuriais džiaugiuosi ir neatsidžiaugiu. Būtinai atsiųsiu kokį rašinėlį, tik norėčiau apie kai kuriuos dalykus papildomos info susirinkti, nes atrodo, kad tai daiktai su istorija.

mika rašė...

Super!!! Tai laukiam laukiam - visada prašom reportažus į kioską :) Žinai, man irgi taip trūksta tų vasaros savaitgalių kai važiuodavom į Dituvą, ar eidavom į Mokytojų namų kiemelį - nu kažkas tame yra TOKIO nerealaus, neapčiuopiamo! Girdėjau, kad Briuselyje yra trys dalykai: nerealios bulvytės, sendaikčių turgus ir ... ir... trečio neatsimenu.
Daivule, tai laukiu nesulaukiu Tavo detektyvinio tyrimo iš sendaiktynų gyvenimo!!!

Anonimiškas rašė...

o kokios lentynėlės!!! pusė karalystės už tokią :D baltai pavydžiu

Anonimiškas rašė...

Ach tikrai pusę karalystės.... Už tą didžiąją, paskutinę ;) Jau matau kaip joje puikiai išsidėstytų mano avių kolekcija... Ne, kolekcija ne iš sendaikčių, tai reportažo nebus ;)

Loreta rašė...

Tikrai, lentynėlės fantastinės - laaabai tokių reiktų:)

Belka rašė...

Tikrai, su lentynelem pasiseke! Pora mazuciu ir as turiu, ju kiekvienam turgely ar charity shop'e gali uztikti (rasau is UK), daznai ir su turiniu - antpirsciu kolekcija, bet tokios didziosios ieskau jau antri metai. Ir tokia kaina! Nuskilo!

egidija rašė...

bliamba, aš kažkokia beviltiška matyt esu ant baraklyno... buvau Dituvoj, pravaikščiojau 30. ir nieko pešusi pasišalinau... galiu pasiteisinti tik tuom,kad šalia zyzė 7 metų "kūdikis" ir jutau moralini 34 metų "vaikelio" spaudimą... kitą kartą važiuosi viena. kai teises išlaikysiu. vot!
beje. nie v tiemu. pasikeite mane puslapio adresas. dabar yra www.tinginiai.com (čia kad tą nuorodą mika pasitaisytu, kur jau įdėta... jokios reklamos, jokiu budu...) ir kodėl aš tokiu tortinių nepamačiau (gilus atodūsis)

Anonimiškas rašė...

ech, pasiilgau daikteliauti siaubingai

Lileta rašė...

O ,geras ,radai lentyneles baraklyne :)Pameni ,norejai atsisiusti kazka panasaus :) Na ,labai geras radinys .Kaip noriu ir as i ten nuvaziuoti ...

mika rašė...

Jo, buvau užsisakius tokią lentyną už 90 litų, bet laukiau laukiau, visos mergaitės gavo savo užsakymus - o aš kažkodėl ne... Bet kai radau tokią pačią už tokią mažą kainą, net apsidžiaugiau :)

Lileta rašė...

Nėra to blogo kas neišeitų į gerą ;)

Minerva rašė...

Taip negalima! - Mika, radai kvepalų miniatiūrų lentynėles, kurios Prancūzijoje yra itin populiarios:) (Džiaugiuosi tik tuo, kad neturėčiau vietos joms savo uokse...)

mika rašė...

Aš tik niekaip nesuprantu - juk tos lentynėlės anokia čia prabanga ir joks antikvaras, tai - visiškas taivanietiškas šyrpotriebas ir jų turėtų būti pas dėdę Fylipsą ar panašiose parduotuvėse už kokius 45 lt. Bet? Bet NĖRA!!!

Anonimiškas rašė...

aaaa, kokios lentynėlės, ojėj!!! Net kvapą užgniaužė... Iš pavydo, aišku! :D

muo rašė...

oi, lentynėlių pavydžiu tikrai tikrai, o toji didžioji - stebuklas, pati jau pusę metų panašios ieškau. ;}

Blog Widget by LinkWithin