2008 m. liepos 29 d., antradienis

Reportažas iš Rietavo sendaikčių turgaus

Šeštadienį pradėjau varyti propagandą ir moraliai ruošti namiškius kelionei į Rietavo sendaikčių turgų.

Pusdienį vaikščiojau prie langų ir prisimerkusi kaip kokia žvejo žmona vis žiūrėdavau, vis žiūrėdauvau į horizontą vakaruose (devintam aukšte gyvenam), ir retkarčiais pusbalsiu pasakydavau: oi ...rytoj tai pliažo nebus, nebus, tikrai...

Čia toks mano NLP - neurolingvistinis programavimas.
Kad nebūtų varianto "ne", leidau rinktis iš dviejų: Liepojos servetėlės versus Rietavo sendaikčiai.
Laimėjo draugystė ir verslumo pradžiamokslis. Nutarta, kad Liepojoje sekmadienis - išeiginė, todėl pasirintktas Rietavas.

Taigi, reziume iš Rietavo senkdaikčių turgaus.

Turgus dirba iki 14 val., todėl nuvažiavę apie 10,30 patekom į patį karštymetį.
Pats turgus pilnas visokiausios izobilės: nuo atsarginių automobilių detalių (atrodo, tai užima didesnę viso turgaus dalį), iki viščiukų. Ir šiaip, toks tvarkingas (kiek tai būdinga turgams iš viso), takai laistomi vandeniu (sic!), yra pirkti braškių, sodinukų (įvairių veislių), zootechnikos, smulkių ir stambių gyvūnų, praktiškai visko, ko reikia naujakuriams.

Yra ir lupatynas. Stanikai po 4 lt vienetas.

Dėl sendaikčių - tai nepasitikėkite planu - ten nurodytoje vietoje rasite tik "labai išluptas lempas iš mersedeso", patys sendaikčiai pasimaišę gal kokiose trijose eilėse nuo pagrindinio tako.

Taigi, asortimentas:
Asortimentas gan homogeniškas, sakyčiau. Čia nepamatysite Natašos Rostovos sekretero iš Ermitažo, ar kasapankos, ant kurios bezdėjo Liudvigas XVI, kokių pilnas profsąjungų kalnelis. Mačiau tik vieną komodą, kuri matyt, atvažiuoja reguliariai ant Tauro kalno. Taip pat čia nerasite tokio blusyno, kaip Kalvarijų turgelis, kur galima sėkmingai įsigyti dvi sąvaržėles už 1 Lt.

Tiesa, čia yra ir tikro antikvariato, tik reikia mokėti atpažinti visoje toje pasiūloje - vienoje vietoje radau patį tikriausią Junghanso laikrodį, į kurį visi abejingai žiūrėjo, - o be reikalo, - šios firmos laikrodžiai yra vertinamas antikvariatas!

Rietavo turgus - ne antikvariato, bet iš tiesų panaudotų ir nebereikalingų daiktų turgus. Jeigu profsąjungų chebra atrodė kaip ką tik prasiveržusi pro Žiemos rūmų apgultį, o Kalvarijų turgaus prekeiviai - kaip atvykę iš 1948 m. į hepeningą "Atgal į aiteitį", tai Rietavo turguje jus rasite daiktus, kuriuos atidavė senukų Olandijoje ir Belgijoje vaikai, iškuopę jų gausiai prištabeliuotus rūsius ir palėpes.

Tai - panaudoti, realių žmonių realūs daiktai. Na taip, juk tokia ir yra sendaikčių turgaus idėja?

Šį kartą aš įsigijau:



1. Skardinis padėkliukas (matyti, kad buvo pakištas po gėle) - 1,5 Lt
2. Medinis art deco padėkliukas (šitas man labiausiai patinka, net gaila būtų dekupuoti) - 6 lt
3. Paauksuoti ir jau pasenę (pasendinti?) rėmeliai, o juose - ant šilko atspaustas paveikslėlis su užrašu Trionfo por Natanel (įdomu, ar čia kokios nors comedia del arte personažas, ar operos veikėjas?) - pirkau dėl rėmelių, bet dabar man visuma patinka - 2 lt
4. Paauksuoti rėmai 30X30 su siuvinėtu paveikslėliu juose- pirkau dėl rėmų, maniau paveikslą - von, arba pasisiūsiu hipišką tašę arba pagalvėlę sutversiu, ale mano tėvai jį prichvatizavo ir aš likau bankrote ant 20 lt. ) Kaip sakė mano maman, "čia gi tikras Gobelenstich"!

Taigi, Rietavas man visai visai patiko.
Tiesa, dauguma ten važiuoja pirkti vogtų dviračių, bet, nesvarbu.
Svarbu, kad čia, Lietuvoje, turime vietą, kur galima nusipirkti tokių egzotinių dalykų kaip vinilinė Maiklo Džeksono plokštelė su Thriller!

2 komentarai (-ų):

Gedas rašė...

Kiek teko pirkt ir parduot masinu, tai geriausi buvo automobiliai iš BRC arba is Rietavo automobiliu turgaus, todel ir sendaikciu turgui duociau gerus sansus turet viska, ko reikia

Edvinas rašė...

man su sendaikčiais nekokia patirtis, geriau perku naujus, žinau, kad bus gražūs, nesubraižyti daiktai. pvz paskutinį kart pirkau rėmelius ant mašinos, kokie geruliai https://www.remeliainumeriams.lt/wurth-numeriu-remeliai/

Blog Widget by LinkWithin