2009 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Kaip mes mylėsime senienas

Spontaniškai gimusi idėja surinkti vienon vieton trofėjus iš sendaikčių turgelių pamažu įgauna kontūrą: pateikiu neslapto balsavimo rezultatus.

Kadangi balsavimas nebuvo labai reglamentuotas, daug kas rinkosi keletą variantų prioritetų tvarka - juos ir surašiau skliaustuose prie kiekvieno vardo.

O čia balsavimo rezultatai:

1. Naujas blogas su nauju moderatoriumi (į administratorius niekas nepasisiūlė):
bea (3)
vaivaj (2)
rasuolė
loreta
viltė(3)

2. Kiosko konkursas "Mano naftalininė vasara" su prizais:
lapai (2)
bea (2)
vaivaj (3)
loreta
olivija (2)
viltė (2)
jurga (2)
medula (2)

3. Nuolatinė rubrika kioske skaitytojų atsiųstoms istorijoms apie sendaikčius - "guest postai":
bea (1)
vaivaj (1)
rasuolė
loreta
olivija (1)
viltė (1)
daiva (1)
medula (1)

4. Savarankiška Flickr grupė, pildoma visų skaitytojų, įkūrėja - lapai:
lapai (1)
loreta
jurga (1)
daiva (2)
(vaivaj ir viltė iš bėdos sutiktų apsimokyti dirbti šia programa :)

Žiūrint į rezultatus dominuoja 2-asis (konkursas) ir 3-asis (skaitytojų atsiųstos istorijos) variantai. Man regis, kad jie visiškai nesikerta tarpusavyje, priešingai, gal net ir papildo vienas kitą? Pradėtume nuo konkurso (ir azartas būtų, ir šiaip pramoga), o jeigu skaitytojams patiktų ir jie norėtų girtis savo radiniais, net ir konkursui pasibaigus visuomet galėtų atsiųsti savo "sėkmės istoriją" iš provincijos baraklyno.

Dėl prizų prašau nesijaudinti, - aš kažkodėl galvoju, kad gal mes netgi turėsime kelias prizines vietas? Manau, kad netrukus konkursą galėsime ir skelbti - ypač kol dar vyrauja debesuota su pragiedruliais - pats geriausias oras tokioms sendaikčių grifėms kaip mes!

Jei turite pastabų ir pasiūlymų dėl šios idėjos/-jų prašau palikite savo įžvalgą komentarų skiltyje. Ačiū jums!

Nuotraukoje viršuje: peleninė iš Rietavo sendaikčių turgaus. Nemanau, kad čia didingas antikvariatas, vertas relikvijų lentynos, bet ji labai dera prie žvakės. Ta peleninė įtartinai nuskilusiu krašteliu. Kaip ir vieno belgų bocmano puodelis (nuotraukoje apačioje), kurį nupaparacinau per Jūros šventę. O gal... jūrinė keramika visuomet būna apdaužytais kraštais, vis tik audros, vėjai, vendai?...

15 komentarai (-ų):

Vaivaj rašė...

Manau, labai teisingi balsavimo rezultatai :-)
Ir labai protingai, kaip visada, sudėliojai taškus ant iii :-)

Lauksiu tęsinio ;-)

mika rašė...

Ką čia lauksiu - tuojau pat imi užduotį - apsilankyti vietiniame latvių baraklyne ir parvežti iš ten fotoreportažą. Ir porą namukų.

Petit Moris rašė...

tik nepradėkit per anksti konkurso, ir aš noriu sudalyvaut su jau turima idėja, tik įdomu ar šnipštas gausis ar šis tas (:

Vaivaj rašė...

Mika, žinok, jei tik rasiu kokį baraklyną, būtinai parvešiu cielus penkis namukus. O jei namukų nerasiu, tai penkias baltai mėlynas prancūziškas žvakides :-)

mika rašė...

Petit Moris, nestresuokit, konkursą pradėsim netrukus o jis vyks iki rugsėjo vidurio o gal ir pabaigos ?- juk dar ir atostogauja daug kas, o paskui mokykla, vaikai, aplankalai, taip kad po lėto, po lėto, bet jau ruoštis galit :)
To vaivaj: Vaivaj, parvežk fotoreportažą iš latviško baraklyno, ir tai bus labai gerai.

rasuole rašė...

Na va, aš kaip visad paskubėjau, parodžiusi labiausiai vykusius, mano nuomones, savo trofėjus:( Teks traukti kitas senienas iš už užkaborių.
Kaip supratau, Mika, šį savaitgalį neaplenkei Rietavo? kokie įspūdžiai? Seniai bebuvau:/ o taip norėtųsi..

mika rašė...

Tai kas, Rasuole - galėsi tai dar kartą pakartoti, nematau nieko blogo tame? O šiaip gali jau eiti į medžioklę ir kauptis kitam konkursui :)

Ne, šį savaitgalį matai grožėjausi jūros švente, todėl į Rietavą neužsukau. Ir šiaip, šiemet jau buvau ten dukart, bet nieko gero ten nepešiau. O pernai - net labai patiko, rėmukų pvz. siuvinėtojoms ten daug buvo ir šiaip visokių mažmožių. Nu bet tikiuosi tuoj jums duosiu reportažą iš Dituvos baraklyno, jeigu ką - likite prisijungę :)

Anonimiškas rašė...

"vaivaj ir viltė iš bėdos sutiktų apsimokyti dirbti šia programa :)" Ir aš ,aš ,aš :d mielai tik jeigu reikia :) veikla nepamaišys :)

mika rašė...

Žinai, aš irgi neturiu Flickr'o akaunto, bet esu giliai įsitikinusi:
a. kad anksčiau ar vėliau jį vis viena turėsiu
b. kad tai daug vertingesnis toolsas nei visi feisbukai, netlogai, twiteriai ir t.t.

rasuole rašė...

Tai jau labai laukiam reportažo. Įtariu, jis bus parengtas rytui prie kavos:)

mika rašė...

Oi bet kokį aš tęsinį turiu ant karštųjų - neperjunkit kanalo, neperkraukit komppiuterio!

medula rašė...

Uj, (čept, čept..) konkurrrsas :) Liaudis dar reiškia pageidavimus, kad pristatant rezultatus blogo autorės nuožiūra būtų nuoroda kokin youtube ar pan. užpublikuotam vintažinian kūrinin. Kad tikrai padvelktų apsmukusiom kaproninėm pėdkelnėm iš 1960-ųjų Paryžiaus...

Ina Smirnova rašė...

Labukas :) Ir aš labai myliu senienas, ar priimsite į savo šiltą kompaniją? Gal net ir konkurse sudalyvaučiau )))))

mika rašė...

Pirmyn! Netrukus skelbsim konkurso sąlygas, prisijunk ir Tu - kaip dalyvė ar kaip balsuotoja! Visuomet lauksiu Tavo komentarų ;)

klaida rašė...

Senienos valdo :))

Blog Widget by LinkWithin