2008 m. rugsėjo 25 d., ketvirtadienis

Liaudansko vardan


Prisipažinsiu, kad esu tik pradedanti blogerė ir nieko neišmanau apie "vidinius blogo procesus" ir jų kažkokį kryptingą valdymą. Visgi pastebėjau, kad kartais daug įdomesni procesai vyksta ne pačiame bloge... o jo komentarų skiltyje!

Tiems, kas neturi laiko skaityti nepažįstamų žmonių komentarų, tik reziumuosiu, kad paskutinysis mano postas apie
Mokytojo Knygą sukėlė gan įdomių įžvalgų. Kai kurios iš jų - išvirto net į grupinius procesus ar pilietines iniciatyvas!

Bet apie viską - iš eilės.

  1. Visų pirma, mano kolegė, ilgai ir kantriai skaičiusi mano pamfletus nuo pat pavasario, pasakė, "kad ji jau seniai siekianti kažko daugiau ", ir "kad jai jau vieną kartą pribrendo". Tada nuvažiavo į e-šopą ir nusipirko medicininį skalpelį dailininkams - trafaretininkams.

  2. Pedagogės metodininkės choru uždainavo: "ir mes norim kažkooo tokiooo".

  3. Natūrinių mainų pagrindu susidarė savanorių moterų brigada, galinti atlikti smulkius remonto darbus su dekoro elementais naujakurių namuose ar bent dovanoti savo savaitgalio laiką, įdarbinant savo darbščiąsias rankeles Kilniam Tikslui.

  4. Netikėtai atsiliepė Mokytojo Knygos autorius-sudarytojas (pavardės prašė neskelbti). Tai neskelbsime.

  5. Jo dėka kiosko skaitytojai sužinojo apie vargšą mokytoją a.a. Liaudanskį, palaidotą Tytuvėnų kapinaitėse.

  6. Taip kilo idėja dekoruoti kelių nusipelniusių mokytojų knygas (joms to nežinant) ir padovanoti artėjančios mokytojo dienos proga.

  7. Knygos autorius įkalbintas įrašyti ten savo ranka gražų palinkėjimą mokytojoms, kad joms dar labiau norėtųsi nestreikuoti.

Įdomus tas blogerio gyvenimas, kai pagalvoji, - kartais per dieną tiek daug nutinka! Įtariu, kad tai dar nepabaiga... Laukite tęsinio. Aš irgi jo lauksiu. Labanakt.

5 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

jaučiu ir aš, kad čia dar bus visko ;-)

Anonimiškas rašė...

telieka isteigti VšĮ "Mokytojo knyga" paramos fondą pusbadžiu gyvenančių Lietuvos mokytojų ir jų vaikų papildomam maitinimui užtikrinti, įsteigti politinę partiją su šūkiu "Vykime parazitus nuo mokytojų gyvenimo kartu" (alternatyvūs variantai laukiami), užsiimti masiniu Mokytojų knygų dekoravimu ir dovanoti jas tik MOkytojams iš didžiosios raidės (už tai visada sprendžiant kryžiažodžius bus kam paskambint "eeem.. koks ten junginys virinant prie 3500 l. Celsijaus temperatūros dar sugeba išskirti dujas, kurios yra ryškiai plytinės spalvos?...") ir...
aš čia visiškai rimtai!

/duokit gi ką gremžt ir dažyt nes tuoj dar daugiau prirašysiu..rankoms be darbo smegenys piestu stojasi =D/

mika rašė...

Hey hey hey - ką tik pro duris išlydėjau Vaivą, kuri išsivežė keturias šviežiai dekoruotas knygeles. MB: ale jūs... ir greitai čia susisukot... Į ką mes, tikros profesionalės net nesiteikėm atsakyti, suprask "taigi aišku gi!".
Na, šiandien dar truputį jumi mumi pakankinsiu, o ant rytojaus įdėsiu fotkių, ar kada geriau - Vaiva?
Ką aš žinau, gal čia Mokytojo Knygų adresatai skaito šitą blogą?

mika rašė...

Medula, žmogau, pradėk nuo manikiūro :) Nu jezau nu ką čia tau prigalvoti?..

Vaivaj rašė...

Gal ir skaito kartas nuo karto...
Bet įdėk, gražu gi, ir skaityytojai jau naujienų pasiilgo.

Blog Widget by LinkWithin