2008 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis

Mokytojo diena

Kaip ir žadėjau, pateikiu mūsų su Vaiva pasilinksminimų rezultatą. Idėja: mokytojams nežinant nukniaukti jų knygas - dienynus, per savaitgalį dekoruoti ir padovanoti Mokytojo dienos proga.

Kadangi dirbti reikėjo greitai, nestadartinių sprendimų neieškojome, - ėjome patikrintais, bet saugiais keliais. Svarbiausia - spėjome į deadlin'ą, - t.y. darbus atlikome tinkamai (?) ir laiku.


Štai šita knygelė botanikos mokytojai, laisvalaikiu klijuojančiai herbariumus:



O šita mokytoja mokykloje dėsto skiautinius per darbų pamokas:


Dar viena mokytoja nežinau ką dėsto, bet jai labai patinka Van Goghas ir jo beprotiškos saulėgrąžos...


O kai atėjo laikas dekoruoti knygą vyriškiui, - visai sutrikau... Beveik neįsivaizduoju, koks dekoras tiktų vyrui, biologijos mokytojui? Juk dekoro su amebom ir klumpelėm nedėsi, o juk nelabai ir būna.. Bet išeitį, atrodo radau! Truputį primena bibliją, bet žinot, tie mokytojai visi truputį mėgsta nuo pakylos pamokslauti...


Nuotrauka vienas ant keturių:



Belieka tik laukti, kaip į šias dovanas reaguos jų adresatai. Tikiuosi, kad Vaiva mus visus informuos.

P.S. Tiesa, į kai kuriuos dienynus silpniausiems mokiniams priraičiau penketų :)
Sakot reikėjo dešimtukų?
Tai iš kur galėjau žinoti?!...

24 komentarai (-ų):

Vaivaj rašė...

Man tai visos jos tokios gražios, kad bus gaila atiduoti...
Bet viena gi neprirašysiu penkių ;-)

mika rašė...

O tu nepagalvojai, kad kiekvieną dieną galėtum turėti vis kitą knygą? Ir pačiai lengviau būtų orientuotis, pvz. "Jeigu rankose Klimtas, reiškia šiandien - antradienis"?
Arba kitaip - jeigu gera nuotaika -imi saulėgrąžas. Jeigu mokiniai neklauso - kriauklę. Jeigu eini pas direktorių - magnoliją, į tęvų susirinkimą - savo, linu aptrauktąją.

Vaivaj rašė...

Tada man reikia prie tų knygų ir sekretorės ar sekretoriau, kad visa informacija visose knygose būtų identiška ;-)

Anonimiškas rašė...

Žinot, nuo tada, kai prieš dvi savaites vieną saulėtą sekmadienio rytą radau šį puslapį, atsiverčiu kasryt, kaip Delfį..ir nekantriai laukiu naujienų...Ne tik darbelių, o ir minčių...Jos taip pakiliai nuteikia, jose tiek humoro, šviesos... žodžiu, fantastika...Norėtųsi pažinoti tokį žmogų kaip Mika...

Anonimiškas rašė...

Sveikos! As grizau i LT... Kaip cia liudna, Mika pasakyk ko nors gero, nes as noriu atgal, kur jura, laisve, arbuzai ir skani zuvis. Nenoriu purvinu batu, lietaus ir vairuoti su pirstinem.... Aaaaaaa

mika rašė...

Kliukva, taip ir žinojau, kad po saulėtos Turkijos tave apims depresonas :))) Laikykis, gerk granatų žievelių arbatą su medum ir ... miegok. Va aš taip pasiruošiau rudeniui: http://mikoskioskas.blogspot.com/2008/08/komivojaieriaus-sakvojaiukas.html - beje, ne tik tokių daiktų turėjimas, bet ir jų gaminimas - labai padeda kovoti su šlapia rudens nuotaika! O jei rimtai - vakar gavau laišką iš pažįstamo graiko: "dieną +35, vakare temperatūra pakyla iki +40,meldžiuosi, greičiau ateitų žiema!"

Anonimiškas rašė...

Kliukva, sveika sugrįžusi, Lietuva tikrai nėra šiluma alsuojanti, bet užtat sava =]

Mika.... žodžių trūksta.. !!!! ne bet kokių, o PASIGĖRĖJIMO žodžių!
šaunuolės abi, tokios knygutės tai mokytojų rankose ir vietoj rankinukų galėtų būti, ypač pas vyresnio amžiaus kurios naudoja dar savo jaunystės rankinukus =] (galbūt klystu iš nežinojimo ir tokių mokytojų jau nebėra =/)

eeehm.. čia pagalvojau, o jūs pasus dekoruot galėtumėt? Na pasų aplankus ta prasme.. kaip gražu būtų...

Vaivaj rašė...

Mika, a tu matai kas darosi??? Jau net pasai tavo rankos prašosi ;-)

mika rašė...

To Anonimiškas:
O ho ho, delfis net nežino, koks kioskas jiems lipa ant kulnų :)))
Hm... gal reikėtų rubrikų Vyrams (apie žvejybą) ar Jaunimui (apie psichologiją)?... Ir aišku, horoskopų. Ir kaip viską spėti?.. Reikia pasitarti su redkolegija!

mika rašė...

To medula:
O čia gera idėja - dekupažinti paso dėklą. Aš priimu iššūkį:)

Hi hi hi :)
Medula, mainais į tavąjį morkų pyragą? Hm?

Anonimiškas rašė...

Vien zo - griebkit savo morku pyragus, pasus ir basutes ir i zinoma jums vieta. Kada?
P.S. Man vaistu prigriebkit - viena taure galima...

Anonimiškas rašė...

kliukva - del vaistu originaliausias siemet girdetas posakis =] TM zenkla uzsidek greit cik =D

Mika, o jei mano paso deklas... toks... didelis, nu virtuves spinteliu dureliu fasadines puses dydzio? nu pasas mano toks... ;)

Niu gerai, pakeliu tavo mesta neriniuota balta pirstinaite ir pristatysiu dekla iprasto dydzio.. o tai morku pyrago teks priekaba kept =]]

keep me posted ;]

mika rašė...

Medula, jūs įtraukta į waitinglistą. Laukite autorizacijos su asmeniniu patvirtinimio kodu.

Kiosko administracija

Anonimiškas rašė...

Medula - tokioms ligioniams kaip as siaip daktarais buteliais nurode vartoti, bet mano dabartinei "kuno deformacijos situacijoje" tinka tik taurem ir dar ir su vandeniu 50%.... Sakau, liudesys LT....

Anonimiškas rašė...

Nesamone parasiau... Ne daktarais, o daktaras.

Anonimiškas rašė...

Merginos!!!! Keliu skrybėlę !!!!
Priklijuoti paveikslėlį, sugebėtų bet kas, tačiau parinkti jam tinkamą vietą, foną ir t. t. toli gražu nekiekvienas gali.
O biologijos mokytojo knyga tokia hipnotizuojanti :))))))

mika rašė...

Na va, skraido ne tik nėriniuotos pirštinaitės, bet ir skrybėlės :))Kad tik lėkštės nepradėtų skraidyti...
O morkų pyrago noriu vis labiau ir labiau - karotino trūkumas kraujyje?
Einu užkąsiu žarnokų.

Anonimiškas rašė...

atsitiktinai uzklydau. Mika - savo zanre. Nesu didelis sio zanro gerbejas, bet talenta pripazistu. Nuosirdziai linkiu sekmes blogosferoje!

Anonimiskai - senas pazistamas.

mika rašė...

Nėra to blogo, kuris neišeitų į gera...
:)

mika rašė...

Kažkaip nieko negirdėti po Mokytojo dienos... Gal mokytojams After party?

Anonimiškas rašė...

Mika, Mokytojo diena yra siandien, tad dar anksti kalbeti apie after party :)

Vaivaj rašė...

Na ką gi, pabėgau šiandien iš paskaitų, kad ramiai papasakočiau apie tolesnį knygelių likimą.

Kadangi oficiali mokytojo diena buvo sekmadienį, o mokyklose ji buvo švenčiama penktadienį, knygos buvo įteiktos ketvirtadienį, kad šventė prasidėtų iš vakaro:-)

Pirmiausia apie saulėgrąžą ;-)
Viena mano kolegė tiesiog dievina saulėgrąžas. Deja, gauti jos Mokytojo knygą buvo sudėtinga. Taigi teko, švelniai tariant, kiek apsivogti...
Bet rezultatas – nerealus. Gerai, kad ji nepasigedo tos knygos. Tai įvairavau visi baisiausiai patenkinta per pertrauką pas ją. Sakau: „Čia tau, mieloji, mokytojų rėmimo fondas siunčia“. O moteriškė (jau kiek daugiau nei 50) ėmė krykštauti kaip mažas vaikas, gavęs naują žaisliuką ;-)
- Oi, kaip fainiai, oi, kaip gražu, kaip nuostabu. O kaip čia, su kuo?
Apčiupinėjo, išglostė tą knygelę, žodžiu, liko be galo dėkinga ir laiminga.

Klimtas

Va šiai kolegei iš tiesų reikėjo laaaaabai gražaus dalyko. Vien dėl to, jog jos duktė studijuoja Dailės akademijoje ir visuomet mamos daiktus vertina „per meniškumo prizmę“.
Na, kolegės aikčiojimų nedetalizuosiu, manau, įdomiau tai, kaip dukra įvertino šį šedevrą...
Mergina buvo sužavėta ir niekaip negalėjo suprasti, kaip Klimtas sugebėjo užsiropšti ant mamos užrašų knygos. Žodžiu, mikiškasis Klimtas, kaip ir saulėgrąžos, buvo nuglostytas ir nuostabiai išgirtas.

Na ir subtilioji gėlelė. Kadangi savininkė yra be galo jautri ir trapi, tai kolektyvinis įvertinimas buvo būtent toks: pataikyta tiesiai į dešimtuką.

Taigi visos apdovanotosios mokytojos buvo be galo laimingos. Galvoju, kad net ir pažymių geresnių į tokias knygeles rašys ;-)

Ne veltui sakoma, jog norėdamas suteikti žmogui džiaugsmą pirmiausia turi būti su juo nuoširdus. O ar ne meilė ir nuoširdumas sklinda iš šių darbų?..

mika rašė...

Jo, Vaivaj parodė didžiulį išradingumą ir jau buvo sukėlusi kolegių susirūpinimą savo sveikatos būkle:))) Nes juk nevaikščios žmogus be priežasties į tą patį kabinetą 5 k. per pertrauką ir dar be priežasties :))) Be to, ji buvo vienitelė ir pagrindinė šio projekto rėmėja ir organizatorė. Valio Vaivaij!

Vaivaj rašė...

Vat ir neteisybė dėl rėmėjų ir organizatorių. Pati juk žinai, kas ką ir kaip darė... jau ir taip blogai dėl to AČIŪ vėlavimo jaučiuosi, o tu dar čia va taip vat.

Iš tikrųjų tai mintis buvo Mikos, aš pasigavau, surinkau knygas, atsivežiau ir psio. Visa kita - darbas, mintys, medžiagos - Mikos. Taigi valio Mikai

Blog Widget by LinkWithin