2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

Blusturgių gėrybės - sezonas atidaromas!

Nežinau kaip jūs, bet aš jau prieš gerą mėnesį atidariau blusturgių sezoną. Kodėl nerašiau? Todėl, kad ne visuomet grįšti iš jų praturtėjęs gėrybių, todėl jungiu visus įspūdžius į vieną reportažą.

Kažkas iš skaitytojų nuolat teiravosi, ar jau veikia Dituvos sendaikčių turgus. Taip, jis jau veikia, nors manau, jis net ir ne sezono metu nebūna uždarytas.

Nors sendaikčių ten dar buvo mažoka. Dauguma prekeivių siūlė tai, ką mačiau dar pernai. O dviejų ilgų darbastalių su daugybe indų, vazų ir taurelių iš viso nebuvo. Apmaudu.

Vienok... ant vieno stalo buvo parduodamos... kūno dalys!... Nenuostabu, kai pardavinėjamos galvos, bet čia... jergau, tai buvo kažkas, ką nešioja nebent Lopezų Dženiferė:

Vienas užpakalis buvo juodas, o kitas - bėžinis!!! Aš neklausiau, koks tai dydis ir kieno gamybos, nes bijojau išgirsti tą nuvalkiotą pasakaitę: čia labai geras, pasilikau sau, bet mano pasirodo vienu dydžiu didesnis...


Dievaži, gal aš per retai vaikštau po specializuotas parduotuves, bet... o gal vis dėlto vertėjo pasimatuot? Na, į darbą, ar į sodą.

Be poros skudurėlių Dituvoje daugiau neradau nieko. Užtat sustojau trumpam pasigėrėti prie Vilhelmo kanalo:


O Rietavo sendaikčių turguje radau vieną mielą indelį - jame ketinu laikyti cinamono lazdeles. Žr. apatinėje lentynoje, pavadinimu "Briedis šiaurėje":


Užsukom į Rietavo dvaro parką, kuriame jau skleidėsi pirmieji pumpurai:


O Kunigaikščių alėjoje kelmais kelmais žėlė ožkabarzdžiai. Parkas - didžiulis. Rekomenduotina pasivaikčioti ypač praleidus valandą kitą dulkėtame Rietavo turguje.


O vakar mane maloniai nustebino Mokytojų namų kiemelio blusturgis. Išėjau iš jo ne tuščiomis, ir dar nuo kai kurių pirkinių vos susiturėjau, taigi vertinkit:

Ryžių degtinės butelaitis į mano baltai-mėlyną kolekciją. Prekeivė sakė, kad čia vietnamiečių, nors jokių kilmės sertifikatų ant jo nerasta. Įdomūs motyvai: vienoje pusėje - kokosų vagys:

kitoje - kirpėjų dienos Silmačiuose (siūlyti variantus). Bet kuriuo atveju, tikrai rankų darbas, o ir piešiniai - originalūs. Dar neturėjau nieko rytietiško balto-mėlyno. Dabar turiu.

Ši segė, kurią nuskyniau vos įžengusi į kiemelį, verta pačios Madlenos Olbrait NATO viršūnių susitikime! Labai tiks į dekoletė, einant į milongą:

Bet tai dar ne viskas.

Niekada netikėjau, kad blusturgyje galiu rasti tai, ką išties kolekcionuoju jau gal 10 metų: tai buvo pats tikriausias vinilinis tango!

Taip, turiu jų nemažai ir mano kolekcijoje yra vokiečių, slovakų, rusų tango... bet tai buvo PATS TIKRIAUSIAS ARGENTINIETIŠKAS TANGO SINGLAS - C. Castillo "Organito de la tarde"!!!

Kitoje pusėje - lenkiškas tango, kurio irgi neturėjau savo kuklioje senovinių vinilinių tango kolekcijoje. Deja, šioje pusėje labiau girdimi treškėjimai nei muzika, ir vis dėlto man šis radinys - vienas pačių nerealiausių!

Kaip skamba "Organito de la tarde", galite maždaug įsivaizduoti iš šio įrašo. Sakau "maždaug" todėl, kad maniškėje plokštelėje tango atlieka visai kitas orkestras.

Kaip skambės tango - priklauso ne nuo kompozitoriaus, o nuo... jį atliekančio orkestro. Todėl tas pats kūrinys skirtingų muzikantų rankose suskamba visai naujai.

Viskas, užsivedžiau. Noriu šokti. Vėl!

14 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Aš irgi atidariau sezona. Aplankiau Dituvą, Rietavą. Į pastarąji nuvaziuoju tik 1-2 kartus per sezoną, o va Dituva tai joooooo. Anyta ten turi sodą, tai visada šeštadieniais būna pietūs krosnyje gaminti. Net nežinau kas labiau traukia ten važiuoti :))) ar senienų paieškos, ar tinginio pietūs.

mika rašė...

Ir tas, ir tas...
:)))))

Anonimiškas rašė...

labai fainai paskaityt

mika rašė...

Nu tai į sveikatą, prašom į kioską dažniau užsukt - tikiuosi pradėsiu postinti dažniau dabar :)

medula rašė...

paskaičius seilė nudryko... kokia sagė!! :) ir tas butelaitis, čia net neturint mėlynai-balto viruso akys sudrėksta. Tiesiog formos ir išvaizdos puikumėlis, gal jame kokį retą balzamiko actą verta laikyti?

mika rašė...

O aš pasižiūrėjau į savo pirkinius dar kartą - jie visi... turi vieną bendrą savybę. Jie visi turi apvalumo ar apskritimo formą... Įdomu, ką apie tai pasakytų iš kavos tirščių buriantys psichologai hahahaah:)))
Butelaitis skysčiams netikamas - kamštis nesandarus, bet užtat labai dekoratyvus elementas, reikia pripažint.

Anonimiškas rašė...

dituvos turgelis veikia ir nesezono metu garantuotai :D
tavasis degtinės butelaitis tikrai laukė tavęs, nes aš jį jau ne pirmą kartą blusturgyje mačiau :)
och, kaip pasiilgau kelionių į Rietavą, bet šįkart pakeliui į/iš Klaipėdos vėl nepavyks :/ gal kada vasarą.

Aš anąkart blusturgyje nukoviau labai paprastą matriošką (buvo ir auksinė, bet paprasta man gražesnė) už 10 Lt ir, kaip visada, vaikiškų pasakų knygelių

mika rašė...

Nu ačiū bent už tai, kad bonkę man palikai, tikrai, jinai laukė manęs kaip ir broškė:)
O iš Rietavo jau nekartą tuščiomis grįštu - net nežinau kodėl, nors prekeivių ten daug, gal koks trečdalis - iš Dituvos ten suvažiuoja sekmadienį.Bet... kartais didžiausi lobiai ir turtai mūsų laukia po nosimi - Vilniaus centre, he he he...

Daivulė rašė...

Ašanąsavaitgalį irgi švaisčiausi po Vilniaus turgelį. Reikia pripažinti, tai buvo mano pirmas apsilankymas jame, ir iki praeitų metų iš Vilniaus visą gybenimą kojos iškėlusi nebuvau. Mani broškių kolekcija pasipildė, gal reikės kuria nors pasipuošti princesės Viktorijos vestuvėms?
O Stokholme mes parašus renkame, kad turgelio neuždarytų... va taip

Daivulė rašė...

Siaubas, kaip raidės išsilakstė :)
Bet gal ką nors supratote?

mika rašė...

Siaubas, nu kam gali trukdyti sendaiktienų turgeliai??? Ir tai - Švedijoje, kur visi viską taupo, nes viskas brangu ir viskas turi būti ekologiška ir labai žmogiška ir perpanaudojama? Taigi blusturgiai pritraukia žmonių į centrą, pasipildo kavinės, parkai, net parduotuvės... NEtgi Klaipėda nori tokį blusturgį išvystyti, kad nenumirtų senamiesčio kavinės! Kur tas sąrašs, aš pasirašysiu.

PS O kada princesė išteka? Lauksim nuotraukų.
PPS Daivule o tu si sekmadieni ateisi?

Daivulė rašė...

Princesė palauks, kol aš iš atostogų grįšiu. Jau sutarta. Visi masiškai nuomojasi apartamentus nuo birželio vidurio. Galiu ir aš ką nors priglausti. Tai lygtais 19 d. vestuvės.
Šį sekmadienį nepavyks užsukti pasiblusinėti (tikrai būsiu 13 d. per Antanines), nes tikrinsim Labanoro rinką. O tada trauksiu link Provanso. Gal kas žinot, ar ten irgi gajos blusturgių tradicijos?

Liepa rašė...

Atsakau už būrėją: apvalumas, reiškias, rodo slaptą blynų troškimą arba nėštumo... :)

mika rašė...

Oooooooooooooooooooooo....
O galima, galima rinktis?
Tada aš renkuosi blynus.
O gal čia rodo, kad pilnaties įtakoje vyko veiksmas?
Laukiame jungistų, froidininkų, ir etnokosmosmologų komentaro.

Blog Widget by LinkWithin