2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Myliu senienas. O jūs?


Oho, kiek šiltų emocijų sukėlė istorija apie namukus, rastus senienų turguose! Dar smagiau buvo skaityti, kad jie įkvėpė Loretą parašyti apie sifonus, Rasą - apie naftaliną, o GinCherry tai padarė dar anksčiau.

Tuomet kilo iniciatyva apie senienų mylėtojų klubą, ar bendraminčių, nuolat mąstančių apie senienų išpardavimus baraklynuose, susibūrimą: flickre, bloge ar gyvai.

Iki vakaro iniciatyva buvo šildoma, vėliau kaitinama ir virinama, bet naujo vieningo blogo admino, kuris jį administruotų, taip ir neatsirado.

Kadangi užviriau visą šitą viralą su senienom, negaliu jų palikti komentarų rubrikoje, į kurią užsuka ne kiekvienas. Todėl jums, skaitytojai dabar ir spręsti: KAIP ČIA MUMS GERIAU PADARIUS?

Variantai:

1. Kuriame blogą, skirtą sendaikčių turgų trofėjams. Prašom siūlytis į jo adminus, įkūrėjus ir autorius. Kadangi jau turiu du (2) blogus ir dar vieną wė wė wė, man jau e-iniciatyvų kaip ir gana... Iniciatyva puiki tuo, jeigu ji puoselėjama ir įgyvendinama. Vien pradėti naują blogą nėra sunku, bet jį reikia ir laistyti, ir genėti.

Privalumai: visi siunčia savo postus adminui arba visi gauna prisijungimą kaip autoriai ir rašo ten apie savo sendaikčius. Rašo visi. Skaito visi.
Trūkumai: daug auklių - vaikas be galvos. Ir, kas prižiūrės ir gaivins šį blogą, kai niekas ten nerašys? Kas bus jo savininkas? Kas susitars autoriai dėl pvz. jo dizaino ir t.t. (Matau daug problemų maždaug po pusmečio, būtų gaila dingusių gerų postų ir dar geresnių nuotraukų).

2. Skelbiu konkursą "Aš ir mano senienos".

Kadangi tai ne pirmas konkursas, manau, kad įsivaizduojate, kaip viskas vyks.
Privalumai: galima laimėti prizą!
Trūkumai: konkursas baigsis, o pasirodyti su naujais trofėjais gali norėtis ir vėliau...

3. Guest post. Visiškai savanaudiškai siūlau: VISI, TURINTYS MIELŲ DALYKŲ IŠ SENDAIKČIŲ TURGELIŲ ar pan. bet kada gali atsiųsti nuotrauką ir jų aprašymą - kioske įvedam rubriką "sendaikčių turgus", kuri atvira VISIEMS, norintiems BET KADA pasigirti savo trofėjais ar papasakoti kuriozinę istoriją, kaip su tais namukais.

Ne visi savo temiškai apibrėžtuose bloguose gali apie tai rašyti. O kioske? O kioske galima viską:)

Nuorodos į autorių, į jo blogą ir jo www garantuojamos. Todėl ši forma gali būti ypač patraukli naujiems blogeriams arba tiems, kurie rašo rimtomis akademinėmis temomis, pvz. apie gesintas kalkes ar archeopteriksus vulgaris, ir bloginti apie relikvinį stalo sidabrą negali.

Privalumai: Galima pasigirti savo senienomis didesniam skaitytojų ratui ir pareklamuoti savo blogą. Pasiūlymas galioja neribotai.

Trūkumai: nieko negalima laimėti :)

(4. išeinant iš 3. Dar po kokio pusmečio susitinkam arbatėlės iš paauksuotų porcelianinių puodelių arba gazirofkės iš sifonų. Oi bet čia jau vėliau, vėliau kada, žiūrėsim kas iš viso to bus)

BALSUOKITE UŽ 1, 2 ARBA 3 INICIATYVĄ (arba siūlyti savo variantus!). JEI PASIRINKSITE 1-ĄJĮ VARIANTĄ, NEPAMIRŠKITE, KAD GALITE SIŪLYTIS TAPTI NAUJOJO BLOGO ĮKŪRĖJU IR JO PIRMUOJU AUTORIUMI! Visos gėlėms jums, tsakant.

Jeigu bent viena aukščiau išvardinta idėja (1-3) rašyti apie tai, ko galima rasti senienų turguose jums priimtina, išsakykite savo nuomonę komentaruose - galbūt tuomet blogosferoje turėsime vieną nuolatinę vietą mūsų mėgiamų sendaikčių garbei?!

Ir vėl kažką užviriau.
Kas dabar bus.
Oi.
Einu dar kartą pasimatuoti tą batuką.

16 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Aš pvz galiu sukurt flickr grupę, kur visi galėtų talpint nuotraukas su prierasais. Lengva, nes kiekvienas gali pritalpint kiek nori nuotrauku ir prie ju prirasyt istoriju. Trūkumas, tiems, kas nori patalpinti nuotrauka, reikia turėti flickr accountą. Privalumas, flick grupės banerį visi galim įsikelt į savo blogus ir taip lengvai vienu paspaudimu galėsim žiūrėt naujienas :) be to, nieko neįpareigoja.
Jei taip, tai liktų tik pavadinimą sugalvot :)

Bet galima būtų ir konkursą surengt... na, dėl tų prizų :D

Anonimiškas rašė...

o varge, pusiau lietuviškai, pusiau šveplai gavosi :/

mika rašė...

Puiku, ačiū už iniciatyvą ir kandidatūrą! Ir registruojam dar vieną opciją - 4. FLICKR GRUPĘ!

bea rašė...

o man labiausiai patiko paskutinė idėja. į kioską užsuku dažnai, tad mielai paskaityčiau ir jo naują skyrelį. Antroj vietoj konkursas, o trečioj naujas blogas :)

Vaivaj rašė...

Aš pritariu BEA.

Man irgi patraukliausiai atrodo dar vienas kioskelio skyrelis.
Tik antras būtų naujas blogas, o paskui jau konkuras.

O ta grupė gal irgi nieko, tik, atsiprašau, kad pasirodau neišprususi, bet man tai atrodo kažkas nelabai įkandamo...

rasuole rašė...

Aš už 1 ir 3 variantą.

Loreta rašė...

Man visi variantai patinka, o bet kokiu atveju flickr'o grupė nepamaišytų:)

Anonimiškas rašė...

Aš ir pritariu BEA. Labiau norėčiau matyti dar vieną skyrelį kioskelio... O antra, manau konkursas visai ir tiktų :)

Petit Moris rašė...

Labiausiai patiko idėja dėti sendaikčius į kioską, nes patikrinu jį keliskart dienoj. Antroj vietoje liktų konkuras, trečioje blog'as, o flickr iki šiol nesuprantu (:

mika rašė...

Vilte, ačiū, - o aš ir galvoju, kas čia tas duris taip dažnai varsto :))

Ačiū ir skaitytojams, kurie paliekate komentarus.Balsuojam iki šio savaitgalio pabaigos, o tada jau skaičiuojam rezultatą!

Anonimiškas rašė...

Aš būčiau už flickr'o grupę. Man atrodo, paprasčiausia ir niekam ant galvos neužkraunama administravimo ir t.t. prievolė :)

O konkursas irgi labai vertas dėmesio, jau vien prizai ką reiškia! :D

mika rašė...

Aha, prizai yra gerai :) hi hi

Daiva rašė...

Aš už 3 (atskiros skilties) variantą + Flickr idėją :]

medula rašė...

Aš dar spėjau su savo trigrašiu į visą šitą balsavimą - dar liko savaitgalio :) Man kaip vartotojui iš šono (neturiu sendaikčių ir domėjimosi jais) patraukliausia atrodo atskiro kampo kioske idėja su guestpostais - Mikos kioskas tikrai populiarus ir natūraliai atsidaromas paskaitinėti dienos metu, tai vieta tinkama, tik va Miką labiau užkrausim darbu su visais guestpostais ir jų talpinimu...
Laiko sutaupytų konkursas: vienu metu visos susiūstų savo pagyrų nuotraukas ir aprašymus, Mikai vieną kartą tik būtų redaguoti. Trūkumas - reikia prizo. Bet kaip galima apdovanoti vieną, kai visoms savo sendaikčiai mieliausi???
Galgi šį kartą darom ne konkursą, o parodą? T.y. kaip ir konkurso metu susiunčiat visos Mikai nuotraukas ir aprašymus iki nustatytos datos ir tada eina postas pasigėrėjimui, tiesiog paradas? Tik prizo nebus, tiksliau prizas bus apie savo daiktus komentarus paskaityti ir į kitų pavėpsoti? Ir blogo autorei mažiau darbo... m?

Anonimiškas rašė...

niekaip nerandu, kur balsuoti, aš pvz. už Loretos arkliuką!!

mika rašė...

Kantrybės tiktai kantrybės - balsavimas netrukus prasidės. Už 2 val. Bet užskaitomi bus tik neAnoniminiai balsai, taip kad teks "atsidengti" :)

Blog Widget by LinkWithin