2010 m. sausio 10 d., sekmadienis

Kioske yra spaudos!

- Aš tau paliksiu žurnalą, galėsi jį pavartyti, - prižadėjau kolegei palikti vieną užsienietišką glamūrišką leidimą.

- Kąąąąą tu!!!! Nesupranti, kad moteriškų žurnalų esmė yra ta, kad juos vartyti reikia su padrūške - t.y. KARTU!!!!

Hm... niekada apie tai nesusimąsčiau. Su drauge aišku, smagiau, tada neerzina reklamos ir žurnalas, kurį pirkai užsienyje už valiutą, regis, įgauna visai kitą, investicinę reikšmę.

Nors... tiesą sakant užsieniuose moteriškus žurnalus pirkdavau tik dėl to, kad juos galėčiau dar ir skaityti. Kalbu ne apie straipsnius (kurie dažniausiai yra tik užsakomosios reklamos išdava), bet daugiau apie tuos mažyčius trumpus aprašymus prie gražiai išdėliotų ir apšviestų produktų su kainomis. Juk geriausiai mokytis kalbos ne iš vadovėlių (kur tokių žodžių net nėra), bet iš realių tos kalbos pavyzdžių. O čia turime pačią tikriausią, natūraliausią... moterų kalbą!

Nežinau ar tai tiesa, bet girdėjau, kad net Langenscheidt kažkada netgi buvo išleidęs tokį - "Moterų - vokiečių kalbų žodyną". Jis, matyt, skirtas vyrams?

Kad ir kaip ten bebūtų, mano namuose prisikaupė įvairiausių užsienyje leistų ir pirktų žurnalų, kuriuos galima vartyti vienumoje ar su drauge, galima tik žiūrėti paveikslėlius, o galima juos karpyti ir braukyti ar net mokytis kalbos - kaip kam smagiau.

Išmesti gaila, o atiduoti neturiu kam. Galbūt kažkam jie irgi bus vertingi, kaip ir man kadaise, o gal kažkas irgi panaudos juos didaktiniais tikslais? Jei taip, mielai atiduočiau šiuos egzempliorius jų norinčiam nemokamai, t.y. be pinigų:

Marie Claire (UK, 2008), Vogue (2009, wökischk.), Young (2008, wökischk.), Glamour (2005, España), Cosmo (2005, España), El Mueble (tipo "baldai", 2008). Plius vienas lietuviškas "Deko" žurnaliukas.

Kadangi kioskas su dekupažine pakraipa, į kašutę įdedu ir keturis prancūziškus dekupažo žurnaliukus, 2007 m.:

Kaip gauti? Registracijai tiesiog palikite komentarą - parašykite ką nors apie... save. Registruotis iki kito šeštadienio imtinai. Jei atsiras daugiau nei vienas norintis - trauksime burtus. Burtų rezultatą pranešiu kitą sekmadienį, sausio 17 d. 17 val. Tik reikės tik susirasti kokią centrifūgą išsukimui...

Laimėtoja iš kito miesto šį gėrį turėtų pasiimti pati per savaitę, nes siuntimas brangiai kainuotų, o saugoti ilgiau neturiu kaip...

Gražaus sekmadienio!

14 komentarai (-ų):

rasuole rašė...

Tuos prancūziškus mielai priglausčiau, ir dekupažo pasiilgau, ir kalbą prisiminčiau.. ech..

rasuole rašė...

p.s. bet nepretenduoju, nes atsiimti neturiu galimybės.

Lorca rašė...

Ir aš mėgstu tokių žurnalų parsivežti iš kelionių ir lauktuvėms, jei kas klausia, prašau žurnalo:) Bet kol kas negalėčiau nė vieno atsisakyti, dedu į stirtą ir galvoju, kad turiu lobį, kurio visada gali prireikti:))

Į prizą irgi nepretenduoju:)

mika rašė...

Na pas mane tai burdų yra stirta ir jų niekada neatsisakyčiau, bet kitų žurnalų tiesiog neturiu kur dėti.

Tai va ir galvoju, gal kuri mergaitė prie kavutės pasivartydama dar ir kalbos pasimokyti norėtų.

Jei ne, paliksiu prie pašto dėžių - ten judėjimas, neužsigulės :)

groziogidas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
groziogidas rašė...

Mika, gal isskirsi man viena zurnala apie dekupaza, kaip susizavejusiai juo? Tiksliau gal gerb. Rasuole man viena isskirs... Kaip noreciau..

mika rašė...

Tai matai, kol kas niekas neprentenduoja, tu vienintelė!

Unknown rašė...

Labas, Mika :)Neseniai atradau Tavo nuostabųjį kioską. Jau perskaičiau beveik visas temas. Labai įdomu. Dabar turi dar vieną savo kiosko gerbėją ir sendaikčių turgelių mėgėją. O rašau todėl, nes norėčiau lietuviško decu žurnalo :)

Unknown rašė...

šiaip tiktų ir prancūziški :)

groziogidas rašė...

Matai, is to strioko neperskaiciau poscriptum prieraso.. :) O gal iseitu susitart keistis i dezutes dekupazui? As tai daaaaug turiu (negi viena apsesi viska :D ) Siulau mainus - atsiusciau Tau dezuciu uz zurnalus ;)

groziogidas rašė...

P.S. Arba galiu ir siuntima apmoketi, matai kaip baisiai as noooreti nors vieno zurnalo :?

myliu_sokolada rašė...

turiu nemazai susipirkus dekupazui skirtos amunicijos :) jau ir pradejau po truputi bandyti, bet truksta ideju. gal pasiseks laimeti uzsenietiska zurnaliuka?.. :)

PS...i love rašė...

oho! zurnalai! ka jau ka bet zurnalus tai tikrai megstu.. ypac madas, o dar ir prancuzu reiktu pasitobulinti! bei kitas kalbas.. :)
As esu is vilniaus, ir lb megstu rankdarbius, rubus, sendaikcius... :)
pretenduociau i zurnalus jei galima. :)

Giedrė Povilionienė rašė...

Ech, bent vieną, bent pauostyt :)))

Blog Widget by LinkWithin