2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Jūratės prizai ir pyragėliai

Tai ką gi laimėjo konkurso "Mano naftalininė vasara" laureatė Jūratė, - baisiai smalsu. Jai paštu iškeliavo du šiugždantys netaisyklingos formos paketėliai: vienas ir ... kitas.

Kadangi konkursas buvo dedikuotas sendaikčių turgelių "grobikėms", man pasirodė natūralu, kad ir prizas toks turi būti, t.y. mieli, sentimentalūs, senobiniai daikteliai, gal net sendaiktyno eksponatai? Pritraukit arčiau, nesimato nieko:

Tai - porcelianinis liūdnojo veido Pjero ir rišeljė siuvinėta staltiesėlė. Šiuos daiktelius kažkada labai seniai "išgelbėjau" iš vieno kaimynų namo Vokietijoje jų generalinio tvarkymosi metu, kai viskas, kas nepanaudojama, - tiesiog... iššluojama. Niekaip nesupratau, kaip galima išparceliuoti tokius gražius mielus daikčiukus. Čiupau juos ir parsivežiau. Nors... taip jie ir pragulėjo mano kraičio skrynioje - atsukęs nugarą į veidrodį, Pjero labai norėjo sėdėti mano grimo kambaryje tarp stiklinių kvepalų butelaičių, pudros dėžučių, kosmetinių teptukų, ir visokių spalvotų dėžučių, o staltiesėlė prašėsi sidabrinio padėklo, ar bent konzolės, su krištolo vaza (būtinai) ir rožių puokšte joje.



Todėl atrodo, kad naujuose namuose jie tikrai prigijo: staltiesėlė išsitiesė ant padėklo, o Pjero dabar parimęs žiūri į sendaikčių turgeliuose įsigytus krištolus...

Beje, konkurso laimėtoja Jūratė, kaip ir žadėjo, visiems balsavusiems iškepė pyragėlių: su obuoliais ir cinamonais. Valio!!!

7 komentarai (-ų):

egidija rašė...

o, geras :) anyta prieš dešimtmetį atidavė komplektėlį lygiai tokių pačių žalių taurių. gaila, kad šiai dienai beliko tik pora mažų ir pora didelių - žaliam vynui gerti ...

Vaivaj rašė...

Žavi, miela dovanėlė ;-)
Ir pyragėliai, įtariu, skanūs...

Lileta rašė...

Paskendus rūpesčiuose ,pražioplinau balsavimą .Todėl dabar sveikinu konkurso nugalėtoją :)
Labai mielas prizas ir laaaabai apetitni pyragėliai :)

Minerva rašė...

Šauni dovanėlė, Mika!
p.s. Savaitgalį Kaune tarptautinė sendaikčių mugė. Prašau nesikėsinti į pelėdas ir perlus :)))

mika rašė...

:)
Oi tiksliai, gi buvau praeitais metais Kaune ir nusipirkau gintarinį vėrinį tokį senovišką, visai smagu būtų ir šiemet pro turgelį prasikošt (man regis aš dar dabar pamenu ten tušintų kopūstų kvapą:)))

Pelėdų prižadu neliesti, tik vinilines tango plokšteles, tik plokšteles...

Zhenya and Nika Aksutin rašė...

Hello I am from Russia. I SO like your blog, you do beautiful thinds!!!!! Nika

mika rašė...

Thank You, Ника!

Blog Widget by LinkWithin