2009 m. balandžio 28 d., antradienis

Prieskoniai

Ar pastebėjote, kad parduotuvėje visuomet yra pirkti 6 ar 8 prieskonių prabangūs rinkiniai firminėse lentynėlėse, bet beveik neįmanoma nusipirkti tik pačių indelių, be lentynėlės už 120 litų, kurios man visai nereikia, nes atsižvelgiant į mano turimų prieskonių skaičių, man reikėtų galbūt mažiausiai 7 tokių lentynėlių?

Nusipirkčiau ir tuščių, bet standartinių indelių, kad tik visas tas reikalas atrodytų tvarkingai. Bet tuščių indelių niekas nepardavinėja! Tik pilnus! O man tikrai nereikia dar vieno "kiniškų prieskonių mišinio su natrio gliutamatu ir aktyviuoju plutoniu".

Namuose radau tokių dėžučių nuo kiniškos arbatos:

O mano inspirado ir vėl tapo Olandija:

Rezultatas: keletas mėlynai-baltų prieskonių dėžučių (visos skirtingos), pora naujų žvakidžių (tam kartui) ir jūsų jau matytas faberžė for esthetics:

Iš arčiau:

Kaip simboliška, pagalvojau. Baltai-mėlynas porcelianas atkeliavo iš Kinijos, vėliau taip dekoruotą keraminą uoliai pradėjo gaminti olandai, kuri netrukus išpopuliarėjo Portugalijoje.

O mano dėželės beveik nesiskiria nuo olandiško originalo (dabar gailiuosi, kad iš arti nufotografavau tik vieną plytelę):

Klausimas jums: Kiek prieskonių vidutiniškai naudojate? Kur ir kaip laikote prieskonius? Perkate tuos rinkinius su lentynėle ar laikote prieskonius praplėštuose popieriniuose maišeliuose virtuvės stalčiuose? Kaip sprendžiate "dėžutės dilemą"?

15 komentarai (-ų):

Agnė rašė...

"kiniškų prieskonių mišinio su natrio gliutamatu ir aktyviuoju plutoniu". :D :D :D Superinė frazė, ypač tas plutonis :D :D :D O dėžutės labai gražios, gal ir gerai, kad kitokios brangios ir su lentynėlėmis...

mika rašė...

Ačiū, Agne ;))

IRRI style rašė...

Šauniai padirbėjai ,Mika ;) dėžutės gavosi superinės ;) Aš savuosius prieskonius ir arbatas laikau įvairuose stiklinuose induose ir indeliuose ( štai ir išlindo mano aistra kaupti dėžutės ir įvairius įdomios formos "stiklainius") :)

bea rašė...

Puikios dėželės... Deja, aš dar neturiu nei tiek įgūdžių, nei tiek dėželių. Kai perku, stengiuosi, kad būtų ne maišeliuose, o indeliuose (su kelių dydžių skylutėm po atskirais dangtukais) arba kartoninėse dėžutėse, arba suberiu savo susidžiovintas žoles (jas auginu sode) į stiklainiukus nuo tyrelių, garstyčių ar kitų skanėstų.. deja dekoruoti jų jėgų nebeužtektų, bo jų tiek daaaaaug... be to, jos ir guli ne viešai, kaip nebūtų gaila

Milda rašė...

Kaip grazu!!!

As prieskonius perku stikliniuose indeliuose, veliau nusiperku papildymus. Tai problemos kaip ir nera.. Jei kazka galima gauti tik maiselyje - pasiknisu po namus ieskodama tuscios taros. Bet retai kada prireikia..

Anonimiškas rašė...

Dėžutės fantastiškai atrodo!
O nesunku nesusimaišyti, kur sudėtas cinamonas, o kur pipirai? :)

mika rašė...

To all: ačiū :)

To Jurga: Sunku, bet nematau kitos išeities - šiose dėžutėse tikriausiai reikės laikyti kokius nors "rečiau naudojamus prieskonius". Kaip ir minėjau, projektas gimė "iš nevilties" :)))

Anonimiškas rašė...

dėžutės super.
aš saviškius krūvą prieskonių laikau... gėda prisipažint- dažniausiai maišeliuose. kai yra, stengiuos nusipirkti stikliniame indelyje. gaila, kad tokių mažuma. nebent pirkt kokią druską, o paskui perdarinėt etiketę ir perpilt.
visi tie maišiukai kol kas sudėti į dėžutę, kad nesimėtytų. planuoju (tik laiko vis nerandu) tą dėžutę dekupažint. bet su laiku, manau, viską tinkamai sutvarkysiu :)

mika rašė...

Po tokios mini apklausos matyti, kad prieskonių sandėliavimo patirtis labai panaši. Man labiausiai nepatinka prieskoniai popieriniuose maišeliuose, kuriuos praėmus prieskoniai dažniausiai išbyra, praturtindami kokio nors stalčiaus turinį:) Aišku, galima juos susidėti ir į dėžutę (bet aš jeigu nematau prieskonio darbalaukyje, jį dažniausiai pamirštu :)))

Anonimiškas rašė...

ahaaha... geros dėžutės, neblogos. Ir žmogui negėda parodyt... :))
Aj aš tai žmogus paprastas- be interjero gyvenu, tai man kas- nesirūpinu prieskonių ten kokiu tai pateikimu... Sukišus dėžutėn laikau. Man tai kas.
Va taip va pas many tie prieskoniai laikomi :

http://i387.photobucket.com/albums/oo313/forumams/DSC_0002-10.jpg

sukaišiota į porą dėžučių va taip va visaip negražiai:

http://i387.photobucket.com/albums/oo313/forumams/DSC_0004-6.jpg

o arbatos visokios ir žolės ir viskas, kas ten netelpa užkaišiotos dar va taip

http://i387.photobucket.com/albums/oo313/forumams/DSC_0005-4.jpg

ir taip

http://i387.photobucket.com/albums/oo313/forumams/DSC_0006-4.jpg

Jokio stiliaus, jokio gražumo... ale man gerai- aš žmogus paprastas ir baisiai atsiskyręs :)

mika rašė...

KRISTINA!!!! O KAS TEN TOKIO BALTAI MĖLYNOOOO KAŠIKE 3 nuotraukoj? IR KAS TEN TIE SPALVOTI APVALŪS GRAŽŪS TOKIE NUTRUPĖJĘ ŠALIMAIS, panašūs į velykinius margučius, dažytus su svgūnų lukštais???

Anonimiškas rašė...

nu, kad jau rodytis tai rodytis, Mika, ane? :D
Taigis ten arbatos dėželės tokios (taip gerai užsidengia su dviem dangteliais- ilgiau neišsikvepia turinys)
Visas gavau dovanų, manau, kad pirktos arbatos parduotuvėj.
Va tokios:

http://i387.photobucket.com/albums/oo313/forumams/DSC_0004-7.jpg

http://i387.photobucket.com/albums/oo313/forumams/DSC_0001-10.jpg

mika rašė...

Nu bet kokios gerulės! Dievaži, jei vyktų konkursas už originaliausią prieskonių dėžikę, išeitum ne tik į pusfinalį, bet ir į finalą - nieko panašaus nesu mačiusi, dievaži, o koks grožis! Iš ko jos pagamintos? Medis? Plastmasė (nors ir netikiu :)?

Vi rašė...

Iš serijos ,,minios paraštės" peržengė jiems nurodytas ribas: viena iš Domanto Razausko dainų pavadinta būtent "Mėlyna balta", paklausyk...

mika rašė...

Bandžiau ieškoti jutiūbėj, bet neradau :( Gal nemoku?

Blog Widget by LinkWithin