2009 m. sausio 5 d., pirmadienis

Visai ne dovana. Visai.

Kalėdoms visiškai netikėtai nuo Medulos gavau dovaną. Ir nors ant jos buvo aiškiai užrašyta

aš visgi linkusi tikėti, kad tai YRA dovana. Jūs tik pažiūrėkit:


Kaip sakytų vokiečiai, echte Handarbeit! (Tikras rankų darbas, vert. past.) Jau nekalbant apie tai, kad galiu gerti kavą net prieš miegą, čia yra viena zagvozdkė: tas personažas kur kairėje, tai iš akies luptas mano profilis:


Bet problema ta, kad gavau šitą visai-ne-dovaną-visai SU SĄLYGA, kad ją pati įsirėminsiu. O kaip tai padaryti? Rėmus namuose rasiu - pagaliau išlupsiu diplomą "metų darbuotojo" vardo nominacijos progai laimėti, o... toliau? Klijuoti darbelį? O kaip? Neklijuoti, bet gal ant ko aptraukti? Ant ko? O gal nešti rėminti profesionaliai - sumanyme sumanyta, kad rėminant būtinas oranžinis pasportas, jo aš namie neturėsiu.

Bet kažkur girdėjau, kad rėmintojai nelabai moka dirbti su rankdarbiais - o jeigu jis man kliurkt baldinių klijų, o jie ir persigeria? O gal kas turite patikimą siuvinėtų dirbinių rėminimo tašką? Dėdė Anupras???

Jei kas turite patarimą, kurį galite duoti nemokamai, imčiau jį!
Nes aš rezistencijoj.
Tai yra, rezignacijoj ar kaip ji ten...

20 komentarai (-ų):

Ilona rašė...

O kas ta, kur sėdi dešinėje?
Nu bet Medula... Na ir graži miniatiūra...

mika rašė...

Čia A4 formatas, čia ne miniatiūra, gal labiau granditiūra?

Loreta rašė...

Visai ne dovana tai superinė! Ech, kaip tokias visai ne dovanas smagu gauti:)
O rėminti labai paprasta ir reikia pačiai, o tai maža vilčių, kad kur nors tinkamai įrėmins:)
Susirandi reikiamo dydžio rėmelius (galima užsisakyti dirbtuvėse), ant kartono dedi siuvinuką, pasimatuoji, kad būtų lygiai ir apspaudai iš visų pusių spaudėmis (ar skalbinių segtukais). Tada imi storą siūlą ir adatą ir kitoje pusėje siuvi horizontalai, tada gražiai sutvarkai ir susiuvi kampus ir siuvi vertikalai (siūdama šiek tiek medžagą įtempi). Uždedi nugarėlę ir kabini:) Procesas labai paprastas ir greitas, ypač nedideliems siuvinukams:)))
Klijuoti nepatartina, nes po kurio laiko atsiranda pūslės, o ir medžiaga keičia spalvą:)Jei kas dar neaišku, prašom klausti:)

Vaivaj rašė...

Va va, man tas profilis irgi pasirodė matytas :-)

Mika, tu gi moki siūti :-)

O Loretas patarimus reikia išsisaugoti, gal kadum pravers...

mika rašė...

Tikrai, Loreta, ačiū už patarimus - manau, jie bus naudingi ne tik man. Tikrai, viskas labai elementaru kaip Jūs rašote - o jeigu kas ir nepavyks - prisiūtas daiktas - tai ne priklijuotas, galima išardyti ir perdaryti naują. Ką gi, einu ieškoti rėmų, kartono ir adatos. Tik baxt - ir viskas!

Dovilė rašė...

koks linksmas vaizdelis :)

tikrai įsirėminsi pati, ne taip sudėtinga kaip atrodo, bet vis tiek daryti reikia:( nebent rasi kas padės;)sėkmės

mika rašė...

Tikrai, jau tikiu, kad įsirėminsiu savistoviai, t.y. savarankiškai: šiandien nusipirkau pomarančinio kartono (pasportui) ir jau užsiuvau tris kraštines. Vieną kartą svetainėje pasigirdo AU AU WAU WAUuuuu, bet tik vieną. Sužeistų ir nukentėjusiųjų nėra.

Anonimiškas rašė...

Ech, galų gale ir aš galiu komentuoti (mika, nuėmėi baną? =)

Kaifavau, kai siuvinėjau, kaifavau kai dova.. atidavinėjau, bet taip kaifavusi kai visos čia pagyrėt dar nesu =] Miką matyt užkabinau, nes net paspartą susirado..nu pripažinkit - tip top "mikiškas" paveiksliukas (pasiskolinau epitetą, atkeliavusį iš svetimų vyrų giminės)?

Labai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad ne man vienai patiko, o mika badosi pirštus (neva rėminasi).

Prisipažinsiu, buvo sugalvotas ir planas "B" - jei ką, siūlyčiau pasidaryti virtuvėj servetėlę.. kokiems sloikams uždengti spintelėj.

Anonimiškas rašė...

visai atsitiktinai, na visai visai užklydau į vieną blogą, kuriame autorė labai smulkiai demonstruoja kaip rėmina savo siuvinėtus darbus, gal pravers http://zirzyle.blogspot.com/2008/08/how-do-i-frame.html

mika rašė...

Puiki nuoroda, ačiū - bet aš vakar vakare jau pasistūmėjau su dygsniavimu ant kartono - man jis kažkodėl atrodo patikimesnis nei klijavimas, na, labiau ekologiškas - bet jeigu būčiau dar nepradėjusi, dievaži, pasirinkčiau lipdukų variantą :))) Kai baigsiu pasirodysiu.

groziogidas rašė...

Mika, as cia jau senokai rezgu toki pasiulyma... suprantu, kad siuo metu esi uzsiemusi dygsniavimu, bet gal noretum su manim sudalyvauti dekoruotu suvenyru swape? :)

mika rašė...

LAI LAI LAI - aš jau baigiau įrėminti - ką aš galiu pasakyti - ATRODO TAIP FANTASTIŠKAI, KAD NET FANTASMAGORIŠKAI - rytoj dėsiu į kioską, prenumeratoriai - laukit :)

Mija, apie kokį swapą kalbi?

groziogidas rašė...

Cia as taip tik pavadinau, vienu zodziu, pasiulyciau apsikeisti savos gamybos ramkdarbiais :)
Laukiam laukiam, reportazo apie ireminima :D :)

mika rašė...

Nu tai... keiskimės, ale kad nieko neturiu dabar prigaminus - per tą kalėdinį Leliumai sustojo mano dekupažai :))). O kada dedlainas? Tik neskubėk, man dar reikia pagalvoti. Nu pagalvokim. Neskubėkim.

O paveikslėlis tai dieviškas. Stiklainius uždentti jeigu nepatiks - ne, nu ir sugalvok tu man taip???

groziogidas rašė...

Prajuokinai su tais stiklainiais :D :D tikrai jau per kritiskai dovanotoja ziuri i savo darba :)
As dar konkreciai irgi nieko neturiu, tai manau deadlinas - po menesio. gal kaip nors suspesim? beje, ko noretum, ar konors is decoupage serijos, o gal pvz auskaru??

mika rašė...

Mėnuo tinka! Bet... o čia tik mudvi dalyvausim? Ko norėčiau?... Aš tai manau, kad swapo esmė yra ta, kad nežinai nuo ko gausi, ką gausi - t.y. dvigubas ar net trigubas siurprizas, kurio lauki?... Ką manai?

groziogidas rašė...

As tik bandziau issiaiskinti, ar turi skyles ausyse. :) :D as daugiau norinciu nematau... na, bet gal atsiras kas dar nores pasikeisti siuvenyrais? a, ir manyciau reiktu dar suma sutarti, kad apsizioplinimu nebutu :D :) siulau 15 LT :) ?

Anonimiškas rašė...

Nesupratau kas tas SWAPAS ir kuomi ten reikia keistis. A suvenyrais tai cia is Pilies gatves?
Mika, gal tu idek pasiulyma i kioska? Abjavlienije. Arba prasom trumpa instrukcija kaip tai vyksta ir ka reikia daryti, is kokios srities, ar yra tema. Mija, tu siulytojas, gal tu?

mika rašė...

Aš irgi siūlyčiau variantą - Mija, turi blogą, taigi paskelbk pas save akciją - randarbių swapas, - ir registruok VISUS norinčius. Nes swapo esmė yra netikėtumas, siurprizas, laukimas. Ir gamini darbelį galvodamas ne apie konkretų žmogų, o iš principo VISIEMS GALIMIEMS swapo dalyviams. Aš labiau už tokį variantą. Ir dar siūlyčiau kainą - grynai simbolinę - 1-5 lt, kad nebūtų netikėtumų, kaip pati sakai. Kitaip bus ne swapas, o gryna buhalterija.

groziogidas rašė...

Mika, sutinku su tamstos kaina :)
O del svapo paskelbimo, okey, galim tada taip daryti, varau i savo bloga skelbti, kas per velnias yra SWAPAS :D ;)

Blog Widget by LinkWithin