2008 m. gruodžio 26 d., penktadienis

PIMP MA DESKTOP: balsavimas prasideda

Šiandien prasideda konkurso PIMP MA DESKTOP balsavimas.

Konkursas atsirado iš nevilties, kad rankdarbiams standartiniuose butuose paprastai neatsiranda vietos, o tiksliau - taip reikalingo darbastalio, jau nekalbant apie tas visas sienines spinteles ir lentynėles su ten tvarkingai išdėliotomis priemonėmis, - kiekvienos auksarankės svajonę... Dar vienas konkurso tikslas - padrąsinti visas ir visus, savo rankomis kuriančius grožį, kurti jį ir toliau, nepaisant buto išplanavimo. Nesvarbu, kaip atrodys virtuvė, stalas, kambarys - menas reikalauja ne tik įkvėpimo, laiko, bet ir erdvės. O tos dalyvės, kurios įsileido skaitytojus į savo erdvę atsikratė dar ir komplekso "pas mane nesutvarkyta - užsukite rytoj!" Čia reikia pridurti, kad namiškių tolerancija, supratimas (o kartais ir kantrybė) yra ta uola, ant kurios laikosi nemažai rankdarbių artelių, todėl noriu tikėti, kad šis konkursas iš dalies padės ir jiems pasijusti Pasaulinės Rankdarbių Bendruomenės, kuriai taip svarbi ši parama ir supratimas, dalimi.

Konkurse dalyvauja šešios dalyvės. Laimės darbastalis, surinkęs daugiausiai skaitytojų komentarų. Balsavimas vyks iki sausio 1 d. nul nul valandos (t.y. brėkštant sausio 2 d. rytui). Laimėtojai atiteks prizas, kartu su maišeliu. Kriterijai? Juos nustatote jūs patys! Visoms dalyvėms - sėkmės, skaitytojams - ačiū, kad balsuojate! Ir, kaip sako p. Kybartienė, jungiame mašiną!

1. Darbastalis su pakaušiuku
ir žaliais purpleliais:


Aprašymas: Jei dirbu, tai retai tai pavyksta vienai, dažniausiai su pagalbininke, kurios pakaušiuką ir matote nuotraukytėje :) Aš dekoravau veidrodžio rėmuką draugės gimtadieniui, o ji šalia kepė plastelininę picą, jam, jam :D
Taip ir dainamės savo teritoriją, mano teptukas šalia jos kastuvėlio, jos puodas šalia mano bliūdo su lipalu :) O viską kantriai saugo mūsų kurti veltinio balandukai...

2. Darbastalis su imbieriniais gėrėliais ir fantastiniais multitaskingo įgūdžiais:

Aprašymas: Siunčiu ir aš savo darbo stalo nuotrauką. Tiksliau, čia ne mano darbo stalas, jį okupavusios knygos. Čia salonas :D Nusprendžiau, kad meduolių dažymas irgi yra rimtas rankdarbis (ypač kai žmogus ne prie meno, taip sakant...). Televizorius rodo filmą po filmo, o aš vis piešiu (todėl ir pultelis čia). Mobilus net numirti spėjo, neprisiruošiau nueiti jo pakrauti. Metalinėse dėžutėse pasislėpęs kitas rankdarbis - imbieriniai sausainiai. Tolumoje matyti apnėrinėjami bumbulai ir siuvinėjimas. Tiesa, greta manęs, ant sofos, guli dėžė bumbulų ir dar vienas siuvinėjimas (tik į kadrą nebetilpo...) Ir visa tai yra specialiai nedėliota, taip netyčia susinešė viskas prie televizoriaus. Šiandien reiks viską tvarkyti... Ech :D

3. Darbastalis su lygintuvu, kaktusu ir kompiuteriu:

Aprašymas: Aprašymo nebuvo, todėl pakomentuosiu tai, kas matyti: čia atrodo, vyksta siuvinėjimas ir skrebukinimas, nors tas kaktusas ir įjungtas kompiuteris kiek glumina. Sprendžiant iš tvarkos ant stalo (visgi kompiuteris ant stalo matyti), galima spręsti, jog vietos rankdarbiams šiuose namuose pakanka? Baronkos skylės labai gražiai koreliuoja su siuvinėjo lankeliais. Užskaitom? Užskaitom!

4. Darbastalis su paslaptim:

Aprašymas: aprašymo taip pat nebuvo, todėl galiu tik pasakyti, ką matau. Sprendžiant iš priemonių gausos ir įvairovės, čia vyksta, viskas, ką tik galima įsivaizduoti ir dar daugiau. Pritemdytas apšvietimas apgaubia darbastalį paslapties aureole, o lentynose sukrautas gėris alsuoja kūrybine galia, kuri, atrodytų tuoj tuoj išsiverš kūrybinėje realizacijos fazėje ir, pavirtusi gėriu ir grožiu, džiugins kažkieno akį. Ir širdį. Visiškai nematyti sausainių, bet yra kompiuteris. Užskaitom? Užskaitom!

5. Darbastalis su dramatiškai atkritusia pakaba.

Aprašymas: (ir čia bandau rašyti, ką matau). Sprendžiant iš popieriaus krūvos, iškirptų gėlyčių, PVA butelaičio ir pakabos ant sofos, čia vyksta dekupažas. Kompiuterio nėra, užtat yra telefonas. Darbastalis buvo toooks ilgas, kad į vieną nuotrauką netilpo, bet konkurso sąlygos leidžia siųsti tik vieną nuotrauką, todėl dedame panoraminį vaizdą. Kadangi darbastalio spalvą galima lengvai įžvelgti net ir pro tankią dekupažo lapiją, galima tik pavydėti šios nuotraukos autorei tiek erdvės! Be to, atrodo, kad stalas yra išlankstomas? Ach!

6. Darbastalis su tikrais dažais ir kvepalų buteliuku:


Aprašymas: Siunčiu savo vieno gruodžio vakaro darbastalio foto (laikas taip greiai eina, gali kito darbastalio ir nebebūti). Bet ne tai esmė. Esmė tai, kad mamytės darbas įkvepia ir dukrytę dirbti:) Kadangi mamytė labai gaili tikrų dažų ir daiktų dekoravimui (1. negaili, bet nenori po to visko plauti 2. dukrytei dar nėra nei 5 m.), dukrytei teko užsiimti ne dekupažu, o tuo, kuo moka. Siunčiu rezultatus.
PS Bet dar baisiai knieti pridurti, kad tas piešinėlis - tai laiškas Kalėdų Seneliui, kuriame prašoma dovanų, ir netgi ne sau, o mamytei - kvepalų (čia tas žalias buteliukas apačioje su oranžiniu taškuotu dangteliu:))... Buvau giliai sujaudinta... (mk: nuotrauka "nekonkursinė", bet be jos darbastalio aprašymas neturėtų prasmės)

Štai ir viskas. Atiduodami savo balsą už labiausiai patikusį darbastalį - rašykite trumpąjį numerį arba ilgąjį pavadinimą.

Ačiū dalyvėms! Skaitytojai, dabar jūsų eilė!

23 komentarai (-ų):

Namų Darkytoja rašė...

Meduoliai, vienareikšmiškai :)

reklamosauka rašė...

Pirmas, su pakaušiuku ir purpleliais :) Taip šilta ir žalia, o dar tas pakaušiukas :)

Ilona rašė...

Balsuoju už 1-ąjį :)

Anonimiškas rašė...

Aš dovanoju savo balsą už
"1. Darbastalis su pakaušiuku ir žaliais purpleliais"
.Kodėl?- o todėl kad smagiausia buvo apžiūrinėt ir skaitinėt, iškarto įsižiebė simpatija :)

Anonimiškas rašė...

Man tai besąlygiškai tas tamsusis paslaptingoje prietemoje, kurį Mika apibūdino kaip "jame gimsta viskas, kas tik įmanoma", ne nu Jūs pažiūrėkit įdėmiau - kiek ir kaip sėkmingai mažoje erdvėje sutalpinta visokiu priemonių ir "zagatovkių" ir dar vietos randarbiauti yra! =]

Anonimiškas rašė...

Liaudanskis
Na man tai labiausiai Nr 3. Ir gerai atrodo, ir kaktusui vietos yra: viskas ekologiskai spalviška.

Justė rašė...

O man labiausiai patiko darbastalis su paslaptimi ;) Ir dėl labai savanaudiškų priežasčių...nes labiausiai man priminė mano pačios aplinką :D

Rūta rašė...

Balsuoju už Nr.4 "Darbastalis su paslaptimi". Jis man kažkaip arčiausiai realybės ir toliausiai nuo idealios rankdarbių spintos :) Pas mus vaizdelis panašus būna :)

Lileta rašė...

Aš balsuoju už 4-ą .Labai jau jis man artimas manajam :))

mika rašė...

Kaip gaila, kad negaliu balsuoti. O man kiekvienas darbastalis yra žavingas:
1 - nes ten yra gyvas žmogutis, kuris kepa plastilino picas :))) Ir dar tie žali purpleliai, kurie išsproginę akis viską stebi iš viršaus: "kas dabar bus?"
2 - nes meduolių kepimas buvo reabilituotas ir tapo rankdarbiais - atkreipkite dėmesį -ten nėra NEI VIENO pasikartojančio meduolio piešinio :) Ir autorė sugeba žongliruoti karštomis blėkomis ir ribotais stalviršių paviršiais per kelis kambarius!
3 - O dieve - net kai susitvarkau, mano stalas nebūna toks tvarkingas - aš sužavėta! Taip spalvinga ir įdomu - į tą nuotrauką norisi įlįsti (kaip Alisa kad įlindo į veidrodžių karalystę) ir ten pasklaidyti visą gėrį, gulintį ant stalo - ten taip įdomu! Be to, kaip rašo Liaudanskis, "ir kaktusui yra vietos" :))
4 - nes čia akivaizdžiai ne tik visas darbastalis, bet atrodo kad ir visas kambarys skirtas rankdabiams. Baltai pavydžiu! Dar norėtųsi sužinoti kokio ten gėrio prikrauta lentynose, taip ir knieti sužinoti, kas ten vyksta dažniausiai? O nežinai. Vat užtat, kad paslaptis :))
5 - O dabar juodai pavydžiu tokio didelio plataus darbastalio! Ir dar: žinau, kad autorė ilgą laiką buvo abejinga dekupažui. Bet skaitė, skaitė apie jį, ir.... apsikrėtė ta bacila! Respektukas! Mūsų gretos tankėja!
6 - nes dukrytė piešia (ne prašo:))senelio dovanų mamai - kvepalų. Nes čia yra dvi kūrėjos, ir jos abi rūpinasi dovanomis artimiesiems. Nes mamos darbas įkvepia ir mąžąją. Taip miela, kad net žodžių trūksta. Ei, mama, dar dešimt metų ir JUMS ABIEMS reikės dirbtuvių kur nors Užupyje!

Skaitytojams labai ačiū, kad balsuojate ir pakomentuojate.

O aš prieš porą dienų bendravau su viena "šviežia" dekupažininke. Sakau, kodėl nedalyvauji konkurse? O ji man: o prizas bus? Aišku bus, sakau, va, maišelyje, parsivežiau iš Olandijos. O ji man:
- žolės?

....

Anonimiškas rašė...

Ką, prizas - žolė iš Olandijos??? :))
Aš balsuoju už Nr. 6. Kažkodėl man patiko. Nes turbūt irgi tokio plataus stalo norėčiau... Ech...

Anonimiškas rašė...

As balsoju uz meduolius! Stalo su kaktusu savininkei (manau, kad atspejau kieno jis) - pas mane tvarka taip atrodo!
O siaip, kaip ir minejau, gaila kad man neisejo sudalyvauti - buvo atvaziavusi mama, kuri geranoriskai padejo sutvarkyti visa nama pries sventes. Po to taip ir nebeprisedau prie stalo padirbeti. Nebeliko kazkokio ikvepimo...

Agnė rašė...

O aš balsuoju už mažylę, besirūpinančia mama. Juk ji taip pavargo, darydama dovanas, tad mėgstami kvepalai (o gal nauji, paslaptingi ir dar neišbandyti) jai padėtų pailsėti ir pakuždėtų naujų idėjų :)

Anonimiškas rašė...

Agne, didelis ačiū už palaikymą :)
Beje, mažylės norai mamai išsipildė:)

Vaivaj rašė...

Vis tik apsisprendžiau... Labai subjektyvi šį kartą esu... mano darbastalis panašiausias į 6. taigi ir balsą atiduodu už jį.

Vaivaj rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Loreta rašė...

Aš balsuoju už pirmąjį - kažkaip iškart akį pritraukė ir nebepaleido jau:)

Anonimiškas rašė...

Prisistatau - Nr. 6:)
Kadangi jau iškritom iš konkurso (ech..:( ), tai balsuoju už Nr. 4 - darbastalį su paslaptimi. Tikrai norėčiau ten pasikuisti ir sužinoti, kas suslėpta:)))

mika rašė...

Oi dar anksti mušti būgnus ir trimituoti dar niekas iš niekur neiškrito - naktis dar jauna, kaip sakė poeta - iki dvyliktos valandos dar galima aplenkti visas finalininkes - tik pirmyn!

Anonimiškas rašė...

Na va, is pat pirmos metu dienos kaip nesiseka - paskubejau prabalsuoti uz konkurentus, manydama, kad jau reikia rinktis is dvieju:))))
Suprantu, kad laiko dar yra, nu bet nekyla rankos (?) nors tu ka, prasyti pazistamu ir artimuju: balsuokit uz mus...
Tegu laimi geriausieji:) Nekantriai laukiam:
1. rezultatu
2. suzinoti kas tame paslaptingame maiselyje
3. nauju konkursu:)

medula rašė...

Na as jau balsavau, bet jeigu dabar vyktu kova tarp finalisčių ir lygus balsų skaičius verstų Miką kirpti prizą pusiau (o gal pjauti?), visgi dar vieną balsą atiduodu už darbastalį Nr. 4. Tą su paslaptim. Nu turi gi būti patenkintas mūsų visų smalsumas: ko ten pilna, kas ten daroma ir kaip įmanoma viską sukišti į tiek nedaug vietos =]
Beje, laimėtoja bus pakalbinta? Nu liaudis tikisi....

mika rašė...

Palaukit ponia, naktis dar jauna, ir kol kas dar ABSOLIUČIAI VISOS dalyvės turi vienodus šansus laimėti (Tamstos balsas bus skaičiuojamas tik vienąkart).

Kitas dalykas, jeigu dvyliktą nakties nul nul vis dar bus dvi finalininkės, tuomet išardysim jį ir padalinsim jo dalis abiems finalininkėms po lygiai :)))
Neeeee, juokauju aišku.

BITĖ rašė...

o as apleidau visus rankadarbius ir konkursus, nes dabar turim seimos pagausejima, kuri slabai daug laiko atima. Mano darbastalis dabar atrodo taip, kaip kasdien aprasau savo bloge. tas darbastalis yra toks judrus ir kasdien vis idomesnis.
Bet kuriuo atveju dalyvausiu balsavime ( favoritas Nr.1) ir dziaugiuosi uz visas koleges, kurios dar daug visko kuria!

Blog Widget by LinkWithin