2008 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Kas iš to?

Iš skaitytojos laiško :"as tai stengiuosi jau viska det i sona (...) bet kartais nepasiseka ir vel per naktis miegu prie servieteliu ir dezuciu .... Zodziu nukencia viskas seima, sveikata, santykiai, namai, finansai, drabuziai ir baldai(visi apteplioti ) ir net suo nes kartais i lauka pamirsta but isvestas .... O kas gero ?..... Gal kas nors nu ..... Nezinau .... vestuviu reikalai uzstrige iki stadijos kai liks viena naktis ir jeigu anksciau pries miega galvodavau kaip savo svente kaip galima graziau paciai papuost tai dabar man visai vienodai bus tie groziai ar ne nes laiko tam neturiu... Sutriko miego ritmas ir tenka vaistus nes pavartoti, pastovios kurybines mintys galvoje ... apie bardaka namuose net nekalbu, pinigus uzlakuotus irgi tyliu, purskiamu laku gerokai paedziau veido ir kaklo oda, kas dar blogo "


Neskaitysime laiško iki galo, nes idėja aiški. Moteris pradėjo dekupuoti ir taip įsitraukė į šią veiklą, kad net metė darbą (apie tai ji rašo kituose laiškuose) ir kitus žalingus įpročius, kurie trukdo jos kūrybai. Kalbinu Žirmūnų poliklinikos vedėją, ilgametį specialistą psichologą Narcizą Rupšlaukį:
- tai ...kas tame gero? Moters gyvenimas griūna, ką jai daryti?
- O... kaip manot jūs?
- Ne, nu klausykit tai čia aš jūsų klausiu?
- aš irgi?


Su tais psichologais matau nieko nebus - iš kur jiems žinoti, ką daryti? Iš kur jiems žinoti, KAS YRA DEKUPAŽAS? Nauja barbitūratų forma? Kol jūs dekupavot, pabrauzinau interneta, pavarčiau Palubinsko žinyną bei "Ūkininko kaledorių 2003".

Jame gausu naudingų patarimų, pvz. "Kaip išsigydyti plaučių uždegimą svogūnų kompresais" arba "kurmių naikinimas - ne juokų darbas".

TAI GRĮŽTAM PRIE KLAUSIMO UŽ DU TŪKSTANČIUS LITŲ - KAS TAME GERO???PATARIMAI - ĮŽVALGOS - REKOMENDACIJOS KENČIANTIEMS NUO DEKUPAŽO IR JŲ ŠEIMŲ NARIAMS.

1. Jeigu jau jus užvaldė liga, tai priimkite ją adekvačiai. Nekovokite su ja. Išmokite su ja susigyventi ir parodykite namiškiams, kad šiuo metu jūs esate labiau pažeidžiama. Jums reikia daugiau erdvės, daugiau dėmesio ir supratimo. IR KAD TAI - VIENINTELIS DALYKAS, KURIO JUMS DABAR REIKIA.

2. Lachesė minėjo, kad "tai paprastai praeina" pagaminus 100-ąjį gaminį pagal užsakymą.
Susikurkite skaičiuoklę: Jau dekupuota ... tiek ir tiek dėželių pgl. užsakymą. Alternatyva: gaminių skaičių žymėti įrėžiant brūkšnelius ant staktos. Galima - atbuline tvarka, kad matytųsi "progresas".

3. Santykiai šeimoje. Paverskite trūkumus - privalumais! Jeigu nėra kada bendrauti su šeima, parodykite, kad jūs apie juos nuolat galvojate. Įduokite jiems į rankas Baltijos šalių žemėlapį ir pažymėkite jame atokiausias vietoves, į kurias jie turi nuvykti ieškodami jums servetėlių. Kelionės metu skambinkite nuolat - dar geriau - tegu jie jums skambina, klauskite: "Kaip? Nieko gero nėra? O Bauskėj žiūrėjot?". Tada padedat ragelį ir einat toliau krakliuot.

4. Sveikata nukenčia. Čia neturim tikslesnių duomenų - jeigu inkstų nepakankamumas, tai aišku, ąžuolo žievės nuoviras nepadės. Bet jeigu neišsimiegojimas - tai galiu nuraminti, su laiku išmoksite susiderinti laiką ir dienotvarkę taip, kad antrą sluoksnį užtepsite tarpe tarp sriubos ir antro patiekalo padavimo į stalą - niekam nepastebėjus.

5. Santykiai aš-tu. Čia akcentas turėtų gulti ant "brangusis, ir visa tai aš darau dėl mūsų. Gal būt tai taps mano verslu?" - jeigu nesuveiks, turėti planą B: Nupirkau tau du bilietus ketvirtadienį... Susitinka Mažeikių "Mažeikiai" ir Šilutės "Šilutė"... Ir į finalą, irgi... Kai niekas nesusitinka, turėti namie paruoštukų: t.y. tokių naivių filmų kur amerikiečių kosmonautai nugali Piktąjį Genijų ir žemėje prasideda atšalimas. Keista, bet vyrams tokie paprastai patinka. Pradėk nuo "Armagedono", po to "Svetimas" 1-13, pabaigti galima "Stalkeriu".

6. Finansai. Teiki paraišką Daivai_Z ir dalyvauji Pučkorių atodangos tūse. Alternatyva - Jūros šventė. Taigi vis tiek dabar į sandėlį gamini? Tai kodėl neužsidirbus? Be to, artėja Tavo vestuvė. Nu, tai ar man tęsti?
Verslo planas:
1. susikvieti visas pamerges (ir tos tegu savo drauges tegu aciveda)
2. padarai joms dekupažo pradžiamokslį vyniukas sausainiukai pradžiai (iki tol maitini jas visokiom izobilėm iš www tipo vai vai pažiūrėkit kaip čia galima pasidaryti IR TAU KAIP TIKTŲ VIRTUVĖJ vai vai - nu žodžiu toks ir panašus briedas, iš akių matau, - sugebėsi).
3. Tada per vestuvę svočia išstoja praėjus dviems gabalams po tėvelių tosto ir sustingusi trečiojoje baleto pozicijoje, sako: O DABAR - AUKCIONAS! Parduodama:- 17 a. Venecijos dožų ... - 19 a. karaliaus Liudviko... - 20 a. pradžios ... padėkliukas ant kurio galima viską padėti.

(Čia pamergės supras, kad visa tai - buvo RIMTA. O tavo brangusis supras, kad tai ištiesų gali tapti tavo verslu). Lėšos skiriamos jaunavedžių įkurtuvėms (pasirinktinai: povestuvinei kelionei, kreditui, baldams ir t.t.) - vistiek visi supranta kad tas balius tai kainuoja?

Čia svarbu kad svočia netarmozytų ir šiaip pakalus būtų. Bet jos tokios paprastai tokios ir būna. Asmeninė įžvalga. Aš tiesą sakant, kai susirgau dekupažu - IŠLEIDŽIU ŽYMIAI MAŽIAU BAPKIŲ ant tokių trivialių dalykų kaip drapanos, kosmetika, batai ir t.t. - ak, paliko toli kaip aidas tolimo griaustinio. Bet dar ir to negana. Aš mečiau savo sporto klubą, KURIS MAN TRUKDO UŽSIIMTI DEKUPAŽU. Kadangi tai pats brangiausias klubas mieste koks tik gali būti, natūralu, kad per savaitę ten reikia bent pro forma apsilankyti mažiausiai 4 kartus, kad galėtum naktim ramiai megot. Kam man tai? Ir taip lieknėju!Taip, aš išleidžiu vienu apsilankymu parduotuvėj 40 lt ant servėtkų. BET KAS PASKAIČIAVO KIEK AŠ DEKUPAŽO DĖKA SUTAUPAU? Kas ten toliau pas mus pagal dienotvarkę?


7. Drabužiai. Ne nu klausykit KAM JIE TAU??? Tu jam be jų gražiausia. Čia svarbu tik nueiti miegoti ne 4 ryte, kitaip tavo išgražėjusią figūrą jis matys tik vestuvinėj fotkėj.

8. Šuo, gėlės, kanarėlės. Viso pasaulio vyrai turi vieną prievolę namuose: išnešti šiukšles. O kur parašyta, kad moteris turi vedžioti šunis? O ūkininko kaledoriuje rašo, kad gėlės dažniausiai žūsta ne dėl priežiūros stokos, o nuo jos perdozavimo - t.y. nepalaistytos gėlės išgyvens laisvai 2 savaites. O va perlaistytos - amun iškart. Jeigu Tavo Falenopsis Vulgaris (lot.) numetė lapus, tai galbūt Meksikoj dabar ruduo ir jam taip priklauso pagal grafiką?. Ai, gal išvis pereik prie sukulentų? Jie nereiklūs ir visada dėkingi.

9. Vestuvė. Dabar Tu tik gerai gerai pagalvok ir prisimink visas vestuves, kuriose esi dalyvavusi. Jau? Jau? ok. Tai dabar pasakyk man nors VIENĄ nuotaką, kuri buvo VISIŠKAI patenkinta savo vestuvėmis. Nu Tu gerai pagalvok, taip normaliai.(Viskas incluzive: batai, šukuosena, maistas, limuzinas, kavinė, oras, uošviai, muzikantai, laikas ir t.t.). Aš asmeniškai NEPAŽĮSTU nei vienos. Išimtis - tos, kurios ženyjasi žurnale "Žmonos". Nu bet kalbam apie normalius žmones, ne kyborgus.Tai ką aš noriu pasakyti: LABAI GERAI DARAI KAD DEKUPUOJI IR SAVĘS NEUŽGRŪZINI VISOKIOM TEN NESĄMONĖM : A JAGUT NEIŠSISKLĘS IR T.T. Nes neįmanoma visko padaryti ir suplanuoti kaip norėtum - vis viena kas nors atistiks. ir kuo daugiau lūkesčių ten sudėsi, tuo liūdniau tau paskui bus. Taip kad dekupuok sau į valias, o visus rūpesčius PATIKĖK tiems, kas jų labiausiai geidžia: mamytėms ir svočiutėms. Jos jaučiasi tokios laimingos, galėdamos save įprasminti JŪSŲ šventėje, neatimk iš jų to džiaugsmo!

Pradžiai tiek. O kad geriau pasijustum, aš Tau savo darbastalio vaizdelį inmetu:


Virtuvė šiokią dieną. Nuotrauka iš asmeninio albumo.

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Nu labas rytas. Tai va Mika daviau savo vyrui atspausdinta tavo rekomendacija ligos dekupazui atveju, tai jis padare isvadas ir nusprende kad jam taip netinka ir nepatikesi jis ta problema isprende dar geriau . Jis itrauke mane i kita idomu uzsiemima, isleido daugiau pinigu tam nei as dekupazui (cia kad sazine manes uz litus dekupazui negrauztu), tada sumaniai praskiede mano nesveika dekupazinima NARDYMU todel dabar as turiu dvi ligas kurios gydo viena kita, todel ligu pozymiai nera labai ryskus ir pakanka gydytis ambulatoriskai tik isryskejancius simptomus.

Blog Widget by LinkWithin