2009 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Dėmesio konkursas: mano naftalininė vasara

Spėjau pasiilgti konkurso, o ypač tokio, kurio norėtų ir patys skaitytojai.

Šio konkurso idėja gimė vieno pranešimo apie olandiškus namukus komentaruose, vėliau buvo vystoma diskusijose, kol galiausiai įvykus balsavimui, nutarta pradėti nuo mažo vidinio projekto - konkurso.

Galbūt pasibaigus konkursui turėsime ne tik įdomių istorijų, bet ir įdomios bei vertingos patirties, kuria galėsime pasidalinti, iš kurios galėsime visi pasimokyti? O gal visa ši iniciatyva vėliau išties išsivystys į sendaikčių mylėtojų klubą?

Bet kol kas siūlau visus sendaikčių turgelių lankytojus ir lankytojas bei senienų mylėtojus ir mylėtojas dalyvauti konkurse





Konkurso tikslas - pasigirti ir pasirodyti, kokių gražių/pigių/širdžiai ir akiai mielų/kuriozinių/nerealių/daiktų galima įsigyti sendaikčių turgeliuose. Kad sendaikčių turgūs yra ne atliekų, bet išlikusių vertybių lobynai. Kad tuos daiktus galima prikelti antram gyvenimui. Kad sendaikčių turgeliai yra mūsų visų istorijos dalis. Kad sendaikčių turgūs yra puiki pramoga ir laisvalaikio leidimo būdas, gal net - gyvenimo būdas ar sportas?


Taisyklės


Labai noriu, kad jos būtų kuo paprastesnės ir kuo patrauklesnės dalyviams. Bandau jas gromuluoti:

1. Konkurse gali dalyvauti visi ir visos, kurie sendaikčių turguje (būtina sąlyga) yra įsigiję kokį įdomų ar vertingą daiktą ir nori šiuo džiaugsmu pasidalinti su kitais. Atsiųsti reikia: daikto (ar daiktų) nuotrauką (-as) ir aprašymą. Aprašyme būtų gerai paminėti:

- kur įsigijote šį daiktą (geografinė vieta ir turgelis. Turgelio veikimo laiką ir jei galite - aprašymą kaip ten nuvažiuoti, kur ir kaip parkuotis - būtų irgi labai įdomi detalė etatiniams sendaikčių turgų lankytojams).

- iš ko įsigijote (kartais pardavėjai būna ne mažiau įdomūs nei jų antikvariatas)

- jei ne paslaptis - kiek kainavo jūsų vertingasis eksponatas?

- kodėl jį įsigijote?

- kodėl jis jums toks mielas? O gal jį naudojate visai kitokiai paskirčiai? Ką sako aplinkiniai, išvydę Daiktą jūsų namuose? O gal susilaukėte pasiūlymų perparduoti? O gal jį kaip nors įdomiai perdarėte ar adaptavote savo buičiai, interjerui, skoniui ir kasdieniniams poreikiams? Visos įmanomos kuriozinės situacijos, susijusios su Daiktu?!

- Jei dar neatostogavote: nepamirškite, kad ir užsienyje yra senkdaikčių turgų! Laukiame reportažų ir iš ten!

2. Vienoje paraiškoje nuotraukų gali būti viena, o gali - keletas: į nuotraukų rinkinį galite įtraukti sendaikčių turgelio ir/arba pardavėjo nuotrauką, ar situaciją kaip tą daiktą naudojate, ne tik patį daiktą.

3. Nuotraukas ir aprašymą siųsti: mikoskioskas(@)gmail.com iki rugsėjo 30 d. Kodėl taip ilgai? Todėl, kad dabar daug kas dar tik atostogauja, o po to - rugsėjo pirmoji, visokie ten aplankalai, o čia žiūrėk, dar ir vasara besibaigianti, o juk žinome, kad sendaikčių turgeliai ne kasdien vyksta?
Paraiškoje būtinai paminėti: savo vardą ar pseudonimą, kuriuo norite būti pristatomi ir nuorodą į savo tinklapį ar blogą.

4. Vienas žmogus gali siųsti kiek tik nori savo reportažų. Nebūtinai visus iš karto, galima paeiliui: tik ką gautą istoriją iš karto patalpinsime į kioską, nelauksime rugsėjo pabaigos, kol suplauks visos paraiškos - tai nebūtų labai prasminga ir juolab patogu skaitytojams.

5. Jūsų atsiųstas istorijas nuolat skelbsime kioske iki rugsėjo 30. O spalio pradžioje visas dar kartą išrikiuosime skaitytojų balsavimui. Laimės autorius, kurio istorija sulauks daugiausiai skaitytojų komentarų balsavimo metu. Balsavimas vyks spalio pradžioje. Šiuo atveju laimės vieno autoriaus vienas reportažas (o ne visų jo atsiųstų reportažų balsų suma).

(O Dieve, aš jau darausi tikra biurokratė)

6. Ir aišku, koks konkursas be prizų! Prizas slepiasi vienoje šių dėžučių:

Tikiuosi, kad nieko nepamiršau, viską paminėjau.

Visiems linkiu geros medžioklės sendaikčių turguose ir sėkmės konkurse!

PS. Čiur, aš dalyvausiu parodomojoje programoje?!

7 komentarai (-ų):

Loreta rašė...

Oooo, jau! Valiovaliovalio! O nieko, jei aš daaaaug paraiškų siųsiu? Apsižiūrėjau čia dabar - pusė mano namų iš blusų turgaus:)))

mika rašė...

Baltieji pradeda ir... laimi!
Loreta, siųsk, laukiam labai įdomybių iš Tavo palėpių!

Anonimiškas rašė...

Aciu dideliausias, Mika, uz si konkursa ir aplamai uz sia tema. As jau galvojau, kad sergu kokia liga , kad mane taip traukia i tuos turgelius, o dabar pasijutau zyyyyymiai geriau.

rasuole rašė...

Na, ką..raitokimės rankoves:)

Anonimiškas rašė...

man atrodo Loreta bus laimėtoja be konkurencijos :D

mika rašė...

NEPASIDUOKIT PANOS, KOVOKIT IKI FINALO!!!!
:)))))

IRRI style rašė...

uh, smagu turėtų būti sudalyvauti ;) tik štai, ką čia iš spintos ištraukus... na, reikės pasiknisti kurią dieną ir savo "kamurkėje" ir į Vilniaus blusturgį nulėkti (beje ten išties smagu :) )

Blog Widget by LinkWithin