2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Indrės lauktuvės iš Rietavo

Kiosko skaitytoja atsiuntė reportažą iš jos kelionės į Rietavo turgų ir naudingos informacijos vykstantiems senienų ieškoti prie jūros. Ačiū Indrei, o mes skaitom jos reportažą:

"Šį sekmadienį nusprendėme pirmąsyk aplankyti Rietavo turgų. Radome ne iš karto, važiavome nuo Palangos, pasukome ne ten, po to suklaidino vienas ženklas. Grįžome, pasiklausėme, dar pasiklausėme, ir radom :) Daug mašinų judėjo panašia kryptimi ir pamatėm didžiuuulį turgų. Oras buvo žvarbus, viskas pašalę, tai turguje ne vaikščiojom, o slidinėjom.

Movėm tiesiai į sendaikčių pusę. Ir ten po truputį viską apėjom :) Kažkaip pasirodė niekučių nelabai daug, daugiau stambių niekalų, buities rakandų, be abejo baldų, dviračių, slidzių, indų ir kitokių senienų.

Prisegu pirkinius: trys plokštelės - dvi “Pink Floyd” ir "Prince", bei įdomi dėžutė-spintelė, kurią tik užmačius pagalvojau, kad labai tiks dovanų mamai, kuri turi (ir vis ją pildo) mažų ąsotelių kolecija :) Tai va galės susidėti į šitą spintukę.


Plokštelės kainavo po 15 Lt, pardavėjas labai nenorejo derėtis, nuleido porą litų nuo bendros sumos :) Spintutė kainavo 20 Lt, be derybų pirkau :)


INDRĖ KLAUSIA: gal kas iš skaitytojų žino, kam tokia spintelė galėjo būti naudojama pirmame jos gyvenime? Pamiršau pasiklausti pardavejo...

INDRĖ PATARIA VAŽIUOJANTIEMS Į PALANGĄ:
Beje, Palangos tiltas remontuojamas ir uždarytas, jūra smagiai užšąlus. Beveik kiek užmato akis matosi baltas ledas arba jo sangrūdos!

Palangoje yra dvi sendaikčių parduotuvėlės į kurias visada užeinu, kai būnu. Pirmoji yra Basanavičiaus gatvėje, einant jūros link dešinėje, vidury kažkur. O antroji Kretingos g. (jei neklystu), einant link jūros, netoli autobusų stoties.

Basanavičiaus parduotuvėlė kiek didesnė, yra baldų, ir visokių idomesnių rakandų, o Kretingos g. paprastesnė, daugiausia indai ir maži niekučiai, ir kainos mažesnės."

7 komentarai (-ų):

mika rašė...

Aš manau, Indre, kad tai yra "aptiekoriaus spintutė", kur jis gali susidėti savo "vidinius" arba "išviršinius".

Jeigu netinka, tuomet spėju dar kartą. Spintutėje 12 skyrelių. Verdi uogienę supilstai ją į 12 indelių , surašai ant jų "sausis", "vasaris", "kovas" ir t.t. ir sudedi į ją. Kiekvieną mėnesį turi teisę atsidaryti po slovikėlį. Uogienes galima keisti marinuotais agurkėliais.

Kol kas tiek idėjų.

Danguolė rašė...

Dar labai panaši į raktinę tik jokių kabliukų raktams nėra, tai, gal jie paprasčiausiai ant lentynėlės padedami?

Rūta rašė...

Man atrodo, kad spintelė vaistams dėti buvo skirta, anksčiau tokie buteliukai būdavo :)

Raul rašė...

Aš pavydėjau, kad lankytis vietose, labai gražus. Galbūt vieną dieną aš galiu ir aš aplankyti, bet iki tol aš dėkoju žiūrėti!

mama rašė...

Kioskas labai jau retai atidaromas.
Kodėl?!

mika rašė...

Nu jezau, dovanokit.
Pažadu šią savaitę inmesti vieną kitą leidimą :)
Dovanokit, susimyldami.

Eleonora rašė...

Dabar rietavo turguje sendaigčiai geeerokai išsipletė :}

Blog Widget by LinkWithin