2009 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

Dar kartą apie istorinį dekupažą

Visose knygose, žurnaluose ar net dekupažo kursų aprašymuose dažniausiai rasime tą pačią pabodusią įžangą: dekupažas kilo nuo žodžio découper, ir Marija Antuanetė su savo freilinomis prie to ženkliai prisidėjusi.

Rečiau pavyksta sužinoti kažką naujo, pavyzdžiui, kad dekoruojama būdavo ne tik iškarpytomis paveikslų reprodukcijomis, bet ir tekstilės atraižomis, dar rečiau - pamatyti istorinio dekupažo pavyzdžių.

John Opie "82 metų Mary Delany " (1782)

Design*Sponge rašo apie istorinę dekupažo asmenybę - Mary Delany ir jos įspūdingus kūrinius, kurie ne veltui saugomi Britų muziejuje.

Neįsivaizduojamas kruopštus darbas ir koks produktyvumas! Paskutiniaisiais savo gyvenimo metais ji sukūrė tūkstančius tokių koliažų!

Noriu tikėti, kad Mary Delany darbai įkvėps ir šių laikų dekupažininkes.

Straipsnį apie Mary Delany ir mažą dekupažo pamokėlę rasite čia.

4 komentarai (-ų):

Akvile rašė...

Kaip idomu!

Indrė rašė...

Dekupažą žadu bandyti šiemet per prieš Kalėdas :)

Dėl indelių - susirašytume gal kitamet - šiemet finansai ne ką sako... O ir beje - nužiūrėjau parduotuvę ir sudomino bateliai, mat lankau šokius (neprofesionaliai, savo malonumui), bet kadangi jau antrus metus tai visai norėtųsi ir batelius įsigyt tam...

mika rašė...

Oho, kol suvedžiau apie ką čia ir kaip - ok, lauksiu parduotuvėje, bet ji dirba ne kasdien. Antradienį ir ketvirtadienį 16-20, šeštadienį - 10-16. Iki pasimatymo

Indrė rašė...

Mačiau, kad skambinti reikia ;) tai jau kai pasiruošiu atvykti - būtinai prasinešiu :)

Blog Widget by LinkWithin