2009 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Jokių modelių

Tikriausiai viso pasaulio moterų žurnalų redakcijose šiandien įvyko panaši scena.
- kodėl JŪS negalėjote šito sugalvoti!!!??? Ką??? Ir už ką aš jums MOKU??? - rėkė susiėmęs už galvos vyriausiasis redaktorius, mesdamas ant stalo presrelysą apie vokiečių žurnalo "Brigitte" akciją -

"Be modelių". Nuo 2010 m. šis žurnalas nusprendė nebesamdyti modelių savo fotografijoms, o kviesti į fotosesijas paprastus žmones, tokius kaip tu ir aš. Grožis, sakoma pranešime, turi daug veidų. Ir nebūtinai tai turi būti modelių veidai. Moterims nebereikia atstovių. Joms nebereikia nurodymų, ką ir kaip daryti. Apranga šiais laikais yra ne mados, bet asmenybės klausimas. Todėl grožį ir madą ateityje pristatys realios moterys, ne iškreipto mados pasaulio atstovės.

Net jeigu tai ir išpūsta (?) reklaminė akcija, siekianti padidinti pardavimus krizės metu, iš kurios pusės bežiūrėtum - ji geniali! Verta pagarbos ir pasigėrėjimo. Manyčiau, kad netrukus šis rinkodaros žingsnis taps klasika ir atsidurs Kotlerio vadovėliuose bei keliaujančių marketingo trenerių prezentacijose.

Tikrai, kodėl NIEKAS iki šiol apie tai nepagalvojo? Puikus ėjimas!

7 komentarai (-ų):

reklamosauka rašė...

Jei tik tai nepavirs į akciją - jokių-modelių-tik-merginos-iš-gatvės-kurios-pafotošopinus-atrodo-kaip-modeliai :)Nes mergaitėms ir moterims labai reiktų mažiau iškreipto savęs suvokimo, labai..

mika rašė...

Aha, tikrai įdomu ar jie nepasiduos tokiai pagundai - labai norėčiau pažiūrėti kaip atrodys natūralios modelės su M, L, XL ir visais kitais įmanomais ūgiais ir dydžiais ir jų galimom konsteliacijom.

GinCherry rašė...

O ant šio viršelio jau ne modelis? :D Šiaip tai gatvėse labai daug merginų monekeniškos išvaizdos, nesvarbu, kad jos tokia veikal ir neužsima, tai labai įdomus bus rezulatas t.y įdomu kokius žmones pasirinks :) O šiaip tai nėra naujai sugalvota, juk seniai žinoma,kad united colors of beneton savo modeliu ieško gatvėse [bent jau anksčiau taip būdavo] ir jų reklamose tikrai gali pamatyti įdomiu veidų :) Kažkada berods net buvo akcija su neįgaliai žmonėmis...Plius Dove buvo pradėję akciją ir savo reklamose rodydavo paprastas moteris, įvairaus sudėjimo ir figūrų tipų.Kaip jie teigdavo: "realias moteris" :) Tik gal čia pirmas atvejis kai taip trimituojama apie tai na ir gal skirtumas tame,kad čia žurnalas :)

Anonimiškas rašė...

Betgi būdavo ir anksčiau kažko panašaus... Pvz., Berods, DOVE reklamos su bent iš išvaizdos normaliom moteriškėm, ir apkūniom, ir neįdegusiom, ir netobulų proporcijų. Ar ne kažkokią dušo želę tada reklamavo, nebepamenu...
Ir dar buvo toks neilgai gyvavęs nėštukių žurnalas "Pradžių pradžia", ten ant viršelio nebuvo nė vieno modelio ar žymios moteriškės, bet idėja vėlgi buvo ne nauja, o "nukosėta" iš skandinaviškų nėštukių žurnalų.

mika rašė...

Idėja nėra nauja, ir "normalūs žmonės" ir anksčiau būdavo "imami" fotosesijoms. Tai būdavo
"akcijos".

Na, ir pas mus juk įprasta "staiga" ir "netikėtai" paversti verslininkų žmonas modelėmis, apregus jas paskutinės kolekcijos šedevrais, ir taip - per kelis žurnalo atvartus.

Nauja šiuo atveju tai, kad nuo 2010 sausio mėnesio žurnalas iš principo daugiau nebesamdys modelių savo fotosesijoms, suprask - NIEKADA DAUGIAU IŠ PRINCIPO.

O koks bus rezultatas - pamatysim.
Ne, šiame viršelyje matyt dar "ze lūk of ze jyr", realūs žmonės viršelyje turėtų ir atsidurti nuo sausio.

GinCherry rašė...

Jurga, taip taip, Dove turėjo tokias reklamas :) Dove puslapyje galėjai rasti ir filmuką, kaip daromos reklamos :) T.y nuo realaus modelio vaizdo iki galutinio, su dažymais, apdirbimais fotoshopu kur būdavo apdirbama ne tik oda, bet pvz keičiama akių forma, ilginamas kaklas ir pan.Tuo norėta mergaitėm ir merginom parodyti, kad galutinis rezultatas smarkiai skiriasi nuo realaus vaizdo :)
Mika, o apie ką ta žurnalas apskritai? :)

mika rašė...

Tas chrestomatinis filmukas vadinasi "Dove Evolution" ir ilgą laiką buvo laikomas kultiniu tiek rinkodaros, tiek mados moralės prasme. Manau, jis laimėjo jei ne tigrą, tai kokį nors Kanų liūtą, - tikrai.

O paskui prasidėjo parodijos šio filmuko pagrindu, pvz. http://www.youtube.com/watch?v=7-kSZsvBY-A&feature=related

O žurnalas skirtas vidutines pajamas uždirbančioms moterims - na, panašiai kaip mūsų "Laima" - ten yra visko - ir skaitinių, ir madų, ir receptų ir psichologo patirimų, ir interjero konsultacijų. Reikės pažiūrėti namiejie - man regis aš dar turiu 15 metų senumo egzempliorių, kurį parsivežiau iš Vokietijos, kai ten dirbau aukle?

Blog Widget by LinkWithin