2009 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Dituvos sendaikčių turgus

Taip man bevirkaujant, kad sekmadienio rytą anksti pakirdus jau antrą kartą iš Rietavo turgaus tuščiom grįžtu, lapai pašnarėjo apie Dituvos sendaikčių turgų! Nuvažiavau ir patikrinau. Yra!

Visų pirma - Dituva daug arčiau Klaipėdos nei Rietavas. Antra, čia galima rasti to paties gėrio, kaip ir Rietavo sendaikčių turguje: atpažinau vieną veršenikę, kurią jau prieš pusmetį mačiau Rietave! Jos niekas nenupirko nei ten, nei čia. Taigi Dituvoje rasite tuos pačius pardavėjus, kaip ir Rietave, gal netgi kiek ir pigiau parduodančius. Vienintelis minusas (o gal vistik pliusas?) kad pardavėjų čia daug mažiau. Bet juk senienų turgūs matuojami ne prekiautojų gausa, o prekių pasiūlos kokybe...

Trečias pliusas Dituvai: patogus privažiavimas ir infrastruktūra. Visas turgelis įsikūręs ant "angliškos žolytės": jokio purvo, netvarkos ir alkūnėmis besiirkluojančių minių su riebaluotais varvančiais beliašais rankose. Kaip Rietave.

Kaip rasti: važiuojame iš Klaipėdos (arba nuo Jakų žiedo) Šilutės, Priekulės kryptimi. Pravažiuojame Rimkų geležinkelį, Mickus, vėliau ir pačią Dituvos gyvenvietę paliekame už nugaros. Už poros kilometrų privažiuojame degalinę, ties ja sukame į dešinę, apdairiai apsidairę pervažiuojame geležinkelį ir už šimto metrų matome kelkraštyje sustatytas mašinas. Čia galima ir parkuotis. Mokesčio už parkavimąsi nėra. Kamščių nėra.
Turgus vyksta: šeštadienį ryte (patikrintais duomenimis), trečiadienį ir sekmadienį (asmeniškai nepatikrinau).

Ir išvis, toks jaukus ir mielas man pasirodė šis baraklynas. Tiek pirkėjai, tiek pardavėjai mieli žmonės. O prie tokių darbastalių norisi praleisti gerą pusvalandį:

Dar vienas raritetas: sodo puošmena a la lėlių vežimėlis:

Koks sendaikčių turgus be triušių?

Ir modernaus meno kūrinių?


O čia mano kuklūs grobiai iš Dituvos: varinis indelis (2 Lt), į kurį kol kas įsodinau lauro medį ir toks mielas indelis, o gal dubenėlis, kurio paskirties taip ir nenustačiau (1 Lt):

Nei druskai, nei kiaušiniui įsidėti jis netinkamas - tiesiog per mažas. Pirkau, nes jis išties vintažinis: antroje pusėje užrašyta "Funny Design. Made in W.-Germany". Jame skiesiu klijus dekupažui - nes tokiame indelyje telpa tik kokie du lašai, ne daugiau. O gal jūs žinote, iš kur ir kam gali būti naudojamas šis niekutis?

Na gerai, gerai, prisipirkau ir škudurų... Bet nežinau, negi čia kam įdomu?

28 komentarai (-ų):

Vaivaj rašė...

Mika,
tas vežimukas - nerealus. Labai nerealus :-)

O indelis gal kokiai žvakelei???

mika rašė...

Antrą kartą nuvažiavus į Dituvą mačiau ir kažką panašaus į tą vežimuką - tik tokį triratuką, irgi gėlės vazonui laikyti.
O dėl žvakidės - tikrai, čia idėja, tik ta žvakelė labai jau plona ir maža turėtų būti, nes išgaubimas ten toks kaip piltuvėlis, į apačią siaurėjantis. Hm...

Unknown rašė...

tas indukas gal kokia druskinė ar pipirinė (kažkaip lygtai būdavo 'senobiniuose' servizuose tokių atvirų mažų dubenėlių porelės prieskoniams ant stalo dėt ...
O man va visada būna įdomu kaip ten reik ieškot ar tai atrast tarp tų "škudurų" ? Lyg ir smalsu ir įdomu, bet nežinau kokią ten strategiją ar taktiką sugalvot, kad labai nepavargt... Ar ten pagal rūšį kokią orientuotis ar pagal spalvą, ar audinį....
sudėtinga susigaudyt, kai neturi jokio ten išankstinio susigalvojimo ko ieškot... ar reikia susigalvot? ar tiesiog ieškot?
dievedieve, sunku žmogui, kai apie škudurus nieko nebaigus...

GinCherry rašė...

AAa, Mika, nykštukai!!!!! [čia aš apie tą modernujį meną :D] :) Nerealus vežimukas taipogi.Norėčiau labai aplankyt Dituvos turgelį, bet aš jūros tris metus nemačius tai ka jau kalbėt apie turgų toj pusėj :) Tas indukas gal sakau krienams sudėti? :D Bet per mažas gal :D O rūbus aišku, kad įdomu pamatyti, viskas įdomu :D Aš tai kai ieškau, tai kažkaip raštai/spalvos akį užkabina, bet jaučiu, kad taip daug ir pražiopsau :D

mika rašė...

To magic: ne, nemanau - nei druskinė nei pipirinė - per mažai ten vietos, ir perdaug galimybės išbyrėti. Viduje kaip piltuvėlis, jei įsivaizduojate skruzdžių liūtą, tai jis ten galėtų gyventi hahahaah:) Aš vis galvoju - mažu ten detalė nuo kokio nors prašmatnesnio dalyko? Ai bet tegu.
Kaip ieškot tarp škudurų? Na, kiekvienas turi savo strategiją. Iš principo tai - juodas darbas - pasiraitoji rankoves, ir pirmyn! Kiekvienas kioskas turi savo asortimentą, taigi kiekviename reikia matuotis, matuotis... Iš principo reikia: a. laiko b. kad niekas šalia nezyztų netrukdytų, o reikiamu momentu palaikytų moraliai o kartais - ir finansiškai hahahahah

To Gin: tų rūbų kioskų ten gal 50 ir visus per vieną kartą apeiti - be šansų, nebent atidarinėsi savo butiką - penkiasdešimt pirmą. Iš principo aš irgi remiuosi ta pačia strategija - audinys yra tas ženklas, kuris patraukia akį: audinio spalva, kokybė, raštas. Ir iš tiesų, tokiu būdu gali pražiospoti nuostabius baltus lininius baltinukus - bet kaip ir minėjau - tam reikalinga DRAUGĖ, kuri eina šukuodama stendus šalimais!

mika rašė...

O tie nykštukai tai modernaus meno viršūnė, kaip sakydavo viena garbi ponia vardu Stasė likus 5 km iki Lenkijos-Vokietijos sienos: "Žiūrėkit, žiūrėkit, vėl tie balvonai prasideda"!

egidija rašė...

mums ir škudurai įdomu, labai netgi...moterys mes gi... o į tą induką gal vandenuką pila, kad piršto neseilioti puslapius vartant? visiška nęsąmonė šovė, bet ką gali žinoti kas čia per fun toks designas.

Vaivaj rašė...

Egidijos mintis superinė. O man dar ką tik šautelėjo, o gal čia iškritusiems vaikų danytukams laikyti? Bet tada ir dangtelio reiktų gal, o jo juk nėra...

p.s. rzgu mintį į Varėnos lobynus pavažiuoti ;-)

mika rašė...

JO, vat buhalterės pirštui mirkyt gal net ir labai tinkamas! Gal ten netgi ir kempinėlė kokia buvo?

Nu ką, jeigu įdomūs škudurai tai laukite tęsinio :)

GinCherry rašė...

Nežinau nežinau, Mika, aš jaučiu nepaiškinamą trauką soso nykštukams, žinoma nevisiems, negražūs nedomina :D

Vaivaij, po tamtos festivalio buvau užsukus į varėnos turgelį, 7dienį, į ta kur prie bažnyčios vyksta tai nei pardavėju nebuvo daug, nei pirkti ką, palyginus nelabai daug prekeivių, sendaikčių nėra, bet čia naujojoj Varėmoj, senojoj gal padėtis kita, o gal dar ir kita prekybos vieta yra :)

Vaivaj rašė...

GinCherry,

vadinasi, teks ieškoti kitos viečikės. Nes tik tą prie bažnyčios turgelį ir žinojau :-(

mika rašė...

Vaiva, bet man tai atrodo lyg ir senojoje Varėnoje tas baraklynas turi būti? O gal aš maišau ką?

Loreta rašė...

Va toks vežimėlis buvo vienas pirmųjų mano pirkinių Rietavo turguje:) Ir toks labiausiai "dirbantis" pirkinys:))) Psio, reik netingėt ir eit ruoš paraiškos konkursui:)

rasuole rašė...

Tikrai, merginos, kurgi Jūsų paraiškos?? jau maniau, kad konkursas, mirė..:( laukiam laukiam..

mika rašė...

Aha, tiek džiūgavimo buvo pradžoj ir tiek katučių, o daba - šyš kebab!
Blogiausiu atveju prizą pasiliksiu sau hahahahahha

Ruta rašė...

Su dideliu pavydu ziuriu i sita turgu. Butu jis arciau Vilniaus... :)

mika rašė...

Rūta, aš kažkodėl (?) galvoju, kad kažkas panašaus turėtų būti apie Vilnių - dėl to ir sumaniau tą konkursą, kad vienos kitoms pasigirtume, pasirodytume ir kažką rastume nebūtinai Rietave. Nejaugi niekas nežino jokių baraklynų kokiuose nors Trakuose? Kernavėj? Paneriuose? Aukštuosiuose? O Žemuosiuose?

Anonimiškas rašė...

lauksiu "škurlių"
O iki konkurso pabaigos dar laiko yra juk :) :D

mika rašė...

Drapanas jau fotografuoja namuose rastas Lagerfeldas, o su paraiškom nelaukit - o tai matėt, kiek liaupsių susižėrė Rasuolės filigranas? Kas, jei gale tik deimančiukai eksponuojami bus? Taigi pražūsite gausybėje eksponatų!

Anonimiškas rašė...

buvau trečiadienį, tai sendaikčių buvo tik vienas pardavėjas, bet sako, kad viskas nuo oro priklauso. Šeštadienį tikrai sendaikčių buvo ir daug... sesės grobis - stiklinė manekeno galva kepurei užmaukšlinti :D mano grobis - du afrikietiški mediniai šaukštai/samčiai su žirafom, kurių vieną vėliau sėkmingai sudaužė kukulis keliskart numetęs ant plytelių

mika rašė...

Kaip??? Stiklinė manekeno galva? Negaliu patikėti, lapai, alio alio,lapai, būtinai atsiųskit tą stiklinę galvą paraiškoje į konkursą "mano naftalininė vasara" - neįsivaizduoju, kaip toks dalykas atrodo???

Anonimiškas rašė...

reikės paprašyt sesės, kad nufotkintų, nes ta stiklinė manekeno galva šiaip yra labai reikalingas dalykas :D labai labai... jei turi daug kepurių ir mažai galvų, pavyzdžiui

mika rašė...

O kiek viename namų ūkyje vidutiniškai turi būti stiklinių galvų, prie pvz 10 kepurių?

Anonimiškas rašė...

tai muset 9? :D

mika rašė...

Klausyk pažiūrėk čia : http://poppytalk.blogspot.com/2009/08/back-to-school-les-zigouis.html

Anonimiškas rašė...

Įtaka nuo klimato: kisti spalva, medis gali imti judėti, plėstis arba trauktis. Reikalinga sudėtingesnė nei plastikinių langų priežiūra, dažymas, lakavimas ir panašūs dalykai. Didesnė tikimybė plisti gaisrui nelaimės atveju.

data rašė...

Medis yra natūrali ir ilgaamžė medžiaga, ji puikiai deranti įvairių stilių pastatuose. Mediniai langai taupo energiją bei pinigus. Jie taip pat nepasižymi purvo kaupimu nes yra atsparūs elektrostatiniams krūviams. Tokie langai pagyvina pastato dizainą tiek iš išorės, bei suteikia jaukumo iš vidaus. Mediena mažiau plečiasi palyginus su kitomis medžiagomis, naudojamomis langų gamyboje.

data rašė...

Turbūt daugeliui klaipėdiečių teko iš savo pašto dėžučių traukti reklaminius lankstinukus su plastikinių langų pasiūlymais, kuriuos kaip žinome be didelės sąžinės graužaties išmesdavote į šiukšlių dėžę. Bet ką daryti kai prispiria reikalas pasikeisti savo senus, medinius langus į naujos kartos.

Blog Widget by LinkWithin