2009 m. liepos 25 d., šeštadienis

Kolekcija: batai

Sakoma, kad trijų porų batų vyrui yra daugiau nei pakankama. Su moterimis yra kitaip.

Niekada neperku madingų batų. Tik tokius, apie kuriuos nepasakysi, iš kurių metų kelintos kolekcijos jie kilę. Batus mėgstu visokius. Jų moteriai reikia. Bet labai nemėgstu jų išmesti. Todėl kartais - juos dar ir papimpinu. Tada su jais atsisveikinti dar sunkiau.

Bet kai sumaniau visus batus iš jų gimtųjų dėžučių iškeldinti į kelias dideles dėžes ir taip atsikratyti nereikalingo kartono, apstulbau, pamačiusi tokį batų daugiabutį:

Mane guodžia tik tai, kad Kerė batų turi daug daugiau. Be to - ji juos perka. O aš - juos kaupiu.

Kiek batų porų turite jūs (galima apvalinti)? Kur juos saugote? Ar lengvai atsisveikinate su "pavargusiais"? Kada perkate batus - per išpardavimą ar sezono pradžioje? Ir svarbiausias klausimas: KAIP MANOTE JŪS, KIEK BATŲ REIKIA MOTERIAI?

22 komentarai (-ų):

Daiva rašė...

Na ir kalnelis :}
Aš, matyt, esu vyriško mąstymo, nes man ir poros užtenka sezonui, jeigu tik jie atrodo puikiai ir deri prie daugelio drabužių :] Perku tik kai pajaučiu, kad turimi jau atgyveno.
Jeigu dar yra nešiotini - arba atiduodu į labdarą, arba pasilieku "daržo" darbams :}

JOLĖ rašė...

O man neužtenka.
Turiu daug batu ir noriu dar turėti:) devėti, džiaugtis...


http://grikiukose.blogspot.com/

mika rašė...

Ačiū Dievui, aš ne viena :) šiame batų šanchajuje...

Anonimiškas rašė...

ojė, skaudi tema ;D ypač saugojimo klausimas... batų turiu gal kokiu 20 porų :) saugau... emm... tamsiuke/rūbinėj ir pseudo batų dėžėj koridoriuj. Dėl pastarosios vyras kartais pasitikslina: "Ar tau tikrai avi visas 8 porų batų taip dažnai, kad jos turi būti koridoriuj?" Į ką atsakymas visada būna "Aiškiausiai." :)
Turiu vienus batus, kurie jau yra tiek nubalnoti ir nebenešiojami, bet man labai brangūs prisiminimais, todėl saugomi dėžutėje ir kartais vis ištraukiami paglostyti. Kartais, kai jau žinau tikrai, kad batų nebenešiosiu, nors jie dar padorūs, atiduodu į Caritą.

Anonimiškas rašė...

Turiu batų porų kokią 30.Daugiau ,kaip pusė jų pas tėvus namuose ,kita pusė pas mane .Laikomi spintoje ,o einamiausi koridoriuje.Dabar einamiausi nuo pavasario balti sporbatukai .Labai gerai sueina kaip reik šitiek sulakstyti : į paskaitas,miestan,autobuso kelionės ( pas tėvus).Prieš kelis metus nešiojau tik aukštakulnius (esu mažo ūgio ,taip norėjau "padidėti" ), o dabar žemi ,nes patogiau ir vaikštau kaip niekada labai daug.Buvau priklausoma nuo batų buvo visada mažai,bet viską galima išsigydyti ,kam jie turėjo dulkėti ,kad išdalinau tam kas juos dar puikiai sudėvėjo. :)

mika rašė...

Taigi, aš irgi kartais išgirstu klausimą: o gal jau tau užteks batų, kąąąą? Į ką aš atsakau: ne, reikia tiek ir nebent dar daugiau :)

Anonimiškas rašė...

Hah, būsiu vienintelis berniukas? :)
Kad ir kaip keista, bet man pačiam irgi neužtenka vien poros porų, tad čia tikrai ne moterų problema, ir kam kvaršinti dėl to galvą, juk jei reikia tai ir turi. ;) Nors savo mamai irgi karts nuo karto prikaišau, kodėl koridoriuje 8 poros mėtosi.
O beje, apie batų pimpin'imą čia mano pirmas blynas:
http://bit.ly/fksdm
http://bit.ly/1WcP8u

:)

mika rašė...

Wow, aš sužavėta - ir kad berniukai kioską skaito ir kad jie batus pimpina - SUPERINIAI UGNINIAI bačiukai! Jei ne paslaptis Mr.Cureless, kokiom priemonėm išgavai tokį efektą?

Unknown rašė...

Ohoho... tai bent :o

pasilyginus, ašen su savo kukliais resursais atrodyčiau ypatingai asketiškai :D :D

(nieko keisto- man visi tie batų/rūbų reikalai visada sukelia nenugalimą nuovargį ir susierzinimą :))) (su retomis išimtimis) )

Anonimiškas rašė...

Priemonės - akrilas, nes jis išdžiuvęs nebenusivalo, tuomet kontrusu dar sutvarkiau markeriukais.
Viską išmokau iš smagios vokietukės, bobsmade:

youtub: http://www.youtube.com/watch?v=Q-zGDALadjY

DA: http://bobsmade.deviantart.com/

GinCherry rašė...

Sakot batai? :) Prisipažinsiu, kad turiu silpnybę batams,bet ir pastebėjau tai, kad turiu kelias poras batų, kurie man patogiausi ir dažniausiai avimi, o kiti spintos puošmena ar būna avimi ypatingai retom progom.Kad nepasijausčiau didelė ligonė, savo batų geriau neskaičiuosiu, tik dabar pribrendo reikalas gerokai ištuštinti savo spintą, tai maišą batų išmečiau, dar dalį atrūšiavau perleidimui, o dar kiek jų liko...Kur laikai? Visur kur tik įmanoma, turbūt mano valdose nėra vietos, kur nesimėtytų bent viena batų porda :D Tiesa, šiltojo sezono batus žiemai saugiai sudedu į dėžutes :)
Mika, kokiu būdu pimpinai savo batus? dekupažu su mediumu skirtu odai/medžiagai? Ar užlakavai? Aš iš vyro močiutės palėpėm parsivežiau pernai fantastiškus aukštakulnius, bet jie jau turi senumo žymių, taigi vis mastau apie jų atnaujinima.Pirmiausia tai norėčiau perdažyti į juodus, bet kad nelabai randu dažų tinkamų batų perdažymui pas mus Lietuvoje.Bandžiau akrilu, bet nebuvo labai vykęs bandymas, akrilas tik papaišymui tinka, bet ne spalvos keitimui iš esmės :) Taigi, išvada, tiek batų turėti tikrai normalu ir net nebūtina visų avėti, kai kurie batai skirti tiesiog turėjimui arba spintos puošmenai :D

mika rašė...

Taip, labai gera pamatyti, kad pas kitus šlamšto yra "daugiau", tada pajauti tokį palengvėjimą :)

O dėl batų - gryna tiesa, kai kurie yra skirti turėjimui ir "paglostymui", bet ne nešiojimui :)

Kartą, pamačiusi, kad kai kurių batukų per vasarą net nebuvau apsiavusi - pajutau apmaudą - o juk prie kažko jie būtų labai tikę! Tuomet ant dėžučių susirašiau jų "pavadinimus". Bet ir tai nelabai padeda - sukrovus jas palėpėje, pavadinimų nesimato. Taigi dabar nusprendžiau juos suguldyti į dideles plastmasines dėžes, tematiškai. O gal reikėjo pagal spalvas ? Hm...

Savo basutes dekupažinau ir paskui nupuršiau su blizgiu laku. Nors manau, visai būtų tikę ir nulakavus tiesiog akriliniu laku.

Dėl batų spalvos: gal pamėginti purškiamus dažus? Tik visuomet klausimas kas bus su jais besilankstančiose vietose, ar neatsilaupys?

Reiktų pagalvoti apie natūralius dažus - pvz. ąžuolo žievės ir pan. (atsakymo ieškoti gyvosios arceholotijos dienose), - lietuviai turi juk puikių priemonių dažymui išradę?

GinCherry rašė...

Mika, dėl batų tai idėja "pasiūlė" draugas, kuris tiesiog pamišęs dėl kedų :) Pasidaryt nuotraukas ir priklijuoti prie kiekvienos dėžutės. kad nereiktų jų darinėti :)
Dėl dažymo,tai kaip tik ir dariau taip, nudažiau akrilu pradžioj, paskui purškiau dažais, bet nelabai juos dėvėjau, tai nežinau ar gerai prikibę laikosi ir aš neišlys laikui bėgant spalva :)Reiks lyst i freelancer bloga, nes mačiau ji kažkada rašė apie batų dažyma ir dažų ieškot ebay :)

Namų Darkytoja rašė...

Oooo, tai tikrai nėra didelis batų kalnelis, patikėk. Mano panašus, bet esu mačiusi pas kai kurias ypatas ir kelis kart didesnius.
Ir taip, be abejo, tiek batai, tiek rankinės gali būti laikomi, saugojami ir net perkami visai ne nešiojimui...
Gal tai ir liga, bet aš džiaugiuosi ja serganti. Atsimenu linksmą nuotykį apie tai - kai studentavau dar ir išsinuomojau savo pirmą butuką, šeimininkė mėgdavo vis užsukti nepranešusi, atseit patikrint. Niekaip nesuvokiau, kuo aš jai tokia įtartina atrodžiau. O pasirodo, pensininkei nerimą sukėlė batų kalnai koridoriuje - kadangi ji buvo įsitikinusi, kad vienam žmogui reikia max 3 porų, tai nusprendė, kad aš butą išsinuomojau viena, bet kartu gyventi suleidau gaują draugų. Juos ji ir bandė užtikti...

mika rašė...

Ačiū Dievui, kad yra "didesnių ligonių" - turėjau vilties, kad tai - ymanoma :))) O su babyte nuomotoja superinė istorija hahahahaha

JOLĖ rašė...

Kas si arba ana savaitgali buvo blusturgyje gal patebejo dekoruotus ( dazytus) laivelius:) Dukra su drauge ten prekiavo. Delninuke panasiai dekoruota nupirko iskart, o va batai uzsiliko...
"Nutraukiau"tuos batus, man taip patiko jie. Zinoma , kokybe paaugliska, bet amato ismokstama...

http://grikiukose.blogspot.com/2009/07/dar-vieni-batai.html

rasuole rašė...

Matyt, visoms merginoms ir moterims būdinga tas pats: jos nori daug batų ir nebūtinai dėvimų:) Neseniai blusturgyje nusipirkau tokius hipiškus trijų spalvų laabai aukštakulnius batelius, nors minties jos dėvėti neturėjau (tik vyrui to nesakiau). Tiesiog..kad turėčiau:)
Dar saugau labai žavius(ne "špilkas") "šliūbinius" batelius ir pirmuosius vaikų batukus.

mika rašė...

O vokiečiai pirmuosius vaiko batukus merkia į bronzą ir taip juos užkonservuoja. Laiko ant palangės. Arba konzolės. Jei kas ateina į svečius, rodo :)

Sima rašė...

o taip, batu turi buti daug :) ne taip ir seniai dariau revizija ir visus batus sukroviau i viena kruva. tada kilo noras poras suskaiciuoti :) 43. nemazai. tiesa, yra ir tokiu batu, kuriuos tiesiog gaila ismesti, kad kokiam nors teminiam vakareliui nereiketu lakstyti po humanas ir karstligiskai kazko ieskoti.
o kalbant apie vyru batus...maniskis yra visiskas batu maniakas. batu turi turbut panasiai kiek as, o jam vis negana. butinai visokiausiu spalvu, visokiausiu stiliu reikia tureti. pats netgi sako kad batu turi daugiau negu proto :) bet dziaugiuosi, kad ne vienas neniurzgam del to, kad kitas turi per daug batu. todel nebuna ir didelio ginco, kai uzsukus i parduotuve surandi batus, kuriu tiesiog REIKIA ne del to, kad kiti sudeveti, bet todel, kad tiesiog norisi tureti ir tokius, ir tokius ir dar kitokius :)

mika rašė...

Kaip faina, kad ir vyras turi tokį hobį. Kad dėl pirkimo jūs nesiginčyjat - super. Bet... kaip jūs nesuspešat dėl vietos po saule - juk kiekvienas, kaip suprantu, kovoja už savo kolekcijos išlikimą?

batai vyrams rašė...

man taip pat uztenka keliu poru bateliu sezonui.

mika rašė...

Laimingas žmogus - pavydžiu :), nuoširdžiai

Blog Widget by LinkWithin