2009 m. vasario 24 d., antradienis

Paštininkas du kartus neskambins

Nors mūsų namas jau nėra, kaip sakytų vokiečiai funkelnagelneu, bet gal tik pusė laiptinės gyventojų turi savo pašto dėžutes. Todėl paštininkui nieko nelieka, kaip ieškoti alternatyvių, homeopatinių būdų, kaip perduoti tiems gyventojams korespondenciją.

Tai jis, kaip koks kėkštas su savo gilėmis, iškaišioja ją visur, kur tai dar įmanoma - dažniausiai už kitų pašto dėžučių. Dažniausiai - už mano.

Nežinau kodėl, bet jaučiu keistą atsakomybę, kad ten rūpestingai užkišta sąskaita iš tinklų Anuprui Čiornoūsovui* ar teismo šaukimas Ernai Katcenbogen* nenukristų ir nepasimestų. Kita vertus meluočiau, jei sakyčiau, kad man vis viena. Juk tai - svarbūs dokumentai!? Bet ar aš turiu juos saugoti? Nemanau.

Nutariau visiems mums padėti. Man reikės:
- kaimyno, kuris neturi pašto dėžės,
- plaktuko,
- skalpelio.

Imam seną kartoninį dokumentų dėklą ir jį apipjaustom.


Po to "surenkam" jį ir sustatom į į savo vietas, kaip parodyta dėklo surinkimo schemoje. Aišku, galima palikti ir taip - bet jį dar nudažiau for aesthetics. Viduje - tamsiau, išorėje - šviesiau.


O kad paštininkas suprastų kieno čia ir kam, prie dėžės priklijavau iškarpą iš Amenabaro filmo "Kiti" reklamos. Šiuo atveju "kiti" - yra tie, kurie neturi savo pašto dėžės.

Nuotrauka iš: www.musicweb-international.com

Štai toks išėjo rezultatas. Dabar imam plaktuką ir prikalam vietoje.

Natūralioje aplinkoje atrodo taip:

Rezultatas? Laiškai, atsidūrę šioje dėžėje jau nebeguli savaitėmis, bet dingsta dar tą pačią dieną.
Ir paštininkas nebeskambina du kartus.
Čia turbūt dėl filmo?
Kas nematėt - rekomenduoju. Pažiūrėkite kokį vakarą.
______
* pavardės išgalvotos

11 komentarai (-ų):

rasuole rašė...

Įdomu, kokia kaimynų reakcija?:)) Dar įdomu, kiek ilgai ta naujovė kabės? Bet idėja, o ypač jos pateikimas su ta filmo afiša, tai super super super.

mika rašė...

Nežinau, kokia kaimynų reakcija - kas gi šiais laikais bendrauja su kaimynais ypač "naujuose" namuose? O ir laiptinėje retokai sutiksi gyvą žmogų... Naujovė kabo jau savaitė, kol kas niekas jos neišniekino.

Rastu spaustuvele arba Handprinted by Sima rašė...

Saunu, kad dar liko tokiu visuomenisku kaimynu, tiesa sakant ,ne tai,kad liko, o apskritai,kad ju yra,nes vargu bau ar anksciau ju daugiau buvo. Ah jei tokiu bent po kelis kiekvienoje laiptineje...galit isivaizduoti kas butu..

mika rašė...

O paštas mane šiandien kaip išdūrė! Girdžiu skambina domofonas.
- kioskas?
- čia Lietuvos paštas!
- tai įeikit.
Nū i ką? Už kelių minučių girdžiu beldžia su kumščiu į duris. Nieko sau, galvoju, kokie pikti paštininkai. Atidarau - o ten "mes čigonai Letuvos". Padainavo vaikai "dzon, dzvon, dzon dzvonečkūūū". Ir taip gerai, su gitara, keliais balsais - šaunuoliai, nechaltūrino!
- o červyny gytary galit padainuot? - klausia vyras.
- neee... nemokam....
:)

Anonimiškas rašė...

net truputį pasigailėjau, kad mūsų laiptinėj visu turi savo ir net pavyzdingai tvarkintas pašto dėžutes ;/

Agnė rašė...

Nieko sau, dar pasakyk, kad tie vaikai ir persirengę... Paskutiniais metais pas mus ateidavo tokie, kad net nieko nebeduodavom, prižadėdavom kitais metais, jeigu pasiruoš: būdavo ir be kaukių, ir dainų nelabai mokėjo. O šiemet niekas neatėjo... Gal kitąmet reikia suburti suaugesnių žmonių kompaniją, persirengti ir keliauti per kaimynus, kad ir vaikai pamatytų, kaip tai turi atrodyti?...
O dėžutė fantastiška. Tikiu, kad paštininkui malonu čia palikti laiškus, ir kaimynams pasiimti. Beveik kaip kokiame dvare lėkštelė, kur sudedami šeimai skirti laiškai, kur vizitines korteles ir laiškelius palieka užsukę ir šeimininkų neradę svečiai

medula rašė...

Mika, nu tik tavo fantazijai tokie the others =]]] Žiauriai pralinksmino =]Kad dar būtų viena tokia dežikė "REKLAMAI"...

O dėl Užgavėnių..pas jus bent vaikai brazdinasi. Praeitais metais skambina į duris mano geram draugui, pažiūri-stovi dviese, kapišonai užtraukti, šalikais juodais apsivynioję. Klausia "ko reikia?". Tyla. Na jis ir nuėjo sau. Po kokių 7-10 min. vėl skambutis, pažiūri į akutę - tų kapišonuotų apsimuturiavusių jau daugiau priėję. Klausia "ko norit?" Vėl tyla....
Žmogus spėjo visą peilių arsenalą susitempt apdairiai prie durų, kol vienas iš ANŲ susiprato "eeee... mes žydiukai Lietuvoooos..." =]
Ir būna paskui.. "nieko nedarė, tik užgavėniavo ir pašovė", "mes tik pasivaikščiot buvom išėję, pas mane kišenėje kaip tik netyčia gulėjo atsuktuvas... ir susėmė už pasikėsinimą įsilaužti į butą"..

Vaivaj rašė...

Mika, tikra šaunuolė esi. Nu reikia kažkaip pas tave atvažiuoti gyvai to šedevro pažiūrėti :-)

mika rašė...

Nevažiuok. Po "čigonų Letuvos"
durų nebeatidarinėju nei paštininkui, nei kabelinei, o konsjeržo mes dar neturim...

Lileta rašė...

Fantastično :)Prigalvok tu mn šitaip .
Mika ,man reikia naujo numerio ant sodo namo ,gal turi kokių idėjų ?
Galvoju kaip sutaupyti .

O pas mane per Užgavėnes jau gal kokie 3 metai nieks neateina .Gyvenu 9 aukšte ,tai matyt jaunimas kol užlipa iki manęs jau prisirenka visko .Arba tingi lipti :)

mika rašė...

O tu pakabink per Užgavėnes laiptinėje skelbimuką:

Čigonai Lietuvos? - visi į XX butą.
Ir pradėk iš vakaro blynus kepti.

Blog Widget by LinkWithin