2009 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

DĖMESIO KONKURSAS: Kobinys 2

Nesitikėjau, kad pirmasis konkursas "Pimp ma desktop" sulauks tokio dalyvių ir skaitytojų dėmesio. Dar labiau nustebau, kad atsirado norinčiųjų dalyvauti kituose kiosko konkursuose. O po nuolatinių skatinimų ir draugiškų užuominų supratau, kad slapstytis beprasmiška, - reikia skelbti naują konkursą!

Nuotrauka iš: http://www.muziejai.lt/.

Ilgai galvojau, kokia galėtų būti jo tema. O tiksliau - konceptas. Šį blogą skaito ne tik dekupažininkės, bet ir siuvinėtojos, siuvėjos, restauratorės, mezgėjos, rišėjos, audėjos, vėlėjos ir netgi uogienių virėjos!... Taigi, konkursas neturėtų apsiriboti tik viena technika!

Kita vertus, jeigu paskelbčiau vieną konkurso temą, pvz. "žėima žėima biėk iš kėima" - tai jau kažkuo primintų tuos oficialius forumus su moderatoriais, adminais, asmeninėmis žinutėmis ir t.t. - kažką panašaus į "pagyrų puodą" - neįdomu, pasenę...

Bet yra vienintelis dalykas, kuris mane žavi asmenybėje, nepaisant to, kokia technika (ar technikomis) užsiima autorius: tai jo KŪRYBINGUMAS. Todėl vakar, ieškodama, kur pakabinti dovanotą biskorniu, mąsčiau apie... KABLĮ.


Dėmesio į ekraną,

skelbiamas antrasis konkursas

AŠ IR MANO KABLYS



Tai - laisva tema, panašiai kaip per abitūros egzaminus, atsimenat? Pirmoji būdavo iš S.Nėries, antroji - iš V.Krėvės kūrybos, o va trečiąją paprastai rindavosi kokie 7 proc. abiturientų, kurie manė, kad laikas nebūtinai turi būti skiriamas rašytojų biografijų zubrinimui, ir tik dėl to, kad paskui panaudotum jas įžangoje???

Bet grįžtam prie kablio. Kodėl - "kablys"?

Pažiūrėkime į šio žodžio semantinį lauką, kaip sakytų filologai. Tai tik orientaciniai klausimai, kurie galbūt padės ruoštis konkursui. Kaip ir minėjau, tema visiškai LAISVA ir, noriu tikėti, - demokratiškai interpretuotina, pvz.:

Kas yra jūsų KABLYS? Kada jis jus UŽKABINO? Ar paleidžia? Ar dažnai UŽSIKABLIUOJATE su randarbiais ar kita dekoravimo technika? Kokia? O gal jūsų namuose KABO KABIKAS? Tai ką tuo metu veikia TUPIKAS? O gal jūsų paskutinysis projektas PAKIBO kaip windowsai ir niekaip NEATKIMBA? O gal jūs neriate KABLIUKU? Ar dažnai prie jūsų KABINĖJASI namiškiai, (draugai, naminiai gyvūnai), negaunantys įprasto dėmesio? O gal šiuo metu namuose kažką sukūrėte, ką ruošiatės KABINTI? O kaip su PAKABOM, užtenka visiems? O kaip SUKIBIMAS, ar laiko? O gal šiuo metu KABINATĖS į kokią naują dekoravimo sritį, papasakokit! Klausykit, o jums klaustukas neprimena kablio?

Ką ir kaip pristatysite konkursui - jūsų fantazijos, vaizduotės ir mąstymo laisvės įrodymas. Aišku tik viena - čia teks visų pirma KŪRYBINGAI pasižiūrėti ... į save.

Vistik nepamirštam, kad nuotraukoje ar aprašyme turi dominuoti kažkas, ką aš trumpai pavadinčiau kodiniu pavadinimu "aš ir mano kablys" (...kobinys, pakabukas, kabliataškis, kabykla - pasirinktinai), kad turėtume bent tokį - vieną - bet formalų konkurso konceptą. Neišeiti iš konkurso krantų padės konkurso sąlygos.



Konkurso sąlygos beveik nesikeičia, beveik:



  1. Konkurse gali dalyvauti visi ir visos, namuose užsiimantys rankdarbiais (nebūtinai - dekupažu!) ar namų, baldų, viešųjų erdvių dekoravimu ir t.t.


  2. Konkursui reikia pateikti 1 (vieną ir tik vieną) nuotrauką, iliustruojančią temą "aš ir mano kablys".


  3. Labai svarbu - trumpą aprašymą, t.y. paaiškinimą - kas tas kablys yra jums ir kokios yra visos iš jo išeinančios pasekmės (žr. viršuje orientacinius klausimus). Kadangi tema yra LAISVA, be jūsų originalaus ir kūrybingo aprašymo deja, negalėsime dešifruoti nuotraukos taip, kad ji išbėgtų į finišo tiesiąją :)


  4. Ne, karbiuratoriaus remontas garaže - tai ne rankdarbiai.
    O va dėl maisto gaminimo - aš jau abejoju: imbieriniai meduoliai reabilitavo maisto gaminimą iki randarbių kategorijos!


  5. Nuotrauką su aprašymu siųsti adresu mikoskioskas@gmail.com iki vasario 14 d. t.y. iki šv. Valentino, taip bus lengviau atsiminti.


  6. Visos nuotraukos su jų aprašymais bus eksponuojamos vienoje vietoje - t.y. viename blogo įraše. Laimės ta, kuri gaus daugiausiai skaitytojų balsų - t.y. jų komentarų. Argumentus, už ką balsuoti, pasirinks patys skaitytojai.


  7. O šitas man labai skausmingas: Konkurse negali dalyvauti Kiosko darbuotojai, jų šeimų nariai ir artimieji bei asmenys, kurių sąsajos su konkurso Skelbėju kelia pagrįstų įtarimų dėl tų asmenų vertinimo nešališkumo. (Aš irgi nieko nesupratau, bet tegu būna. )

  8. Nenusiminkite jei nelaimėsite - juk esmė ne laimėti, o dalyvauti ir smagiai praleisti laiką kūrybinėse savojo "kablio" paieškose!

    Ir aišku, koks konkursas be prizų! Prizas slepiasi vienoje šių dėžučių:
Yra klausimų? Klauskite!
Na ir nesąmonių prirašiau, net gėda skaityti.

12 komentarai (-ų):

groziogidas rašė...

Kablys sakote.. Askarai manau irgi kaba... chm. chm.
beje, paveluotai, bet gariau veliau nei nikada - Mika, su gimtadieniu :)))

Agnė rašė...

Na, žinočiau, kur yra tas karbiuratorius ir kam jis reikalingas, įrodyčiau, kad jo remontas - irgi rankdarbis... Bet bijau, kad su tokiais rankdarbiais namiškiai jau nesutiktų... Nors kažin, jei aš meniškai papuoščiau karbiuratorių ir kaip puošmeną garaže pakabinčiau? (automobilio vairą yra tekę vienai reklamos agentūrai apnerti...) O jei aš jį garaže ir dekoruočiau...
Gerai, einu ieškoti kablio...

mika rašė...

Agne, siūlau tau imti ir rehabilituoti karbiuratoriaus remontą į randarbių kategoriją! Pati pagalvok: jei ne tu - TAI KAS???
Jeigu ką, aš komisiją imu ant savęs :))

Agnė rašė...

Žinai, paieškojau google vaizduose, kas tai per daiktas, ir supratau, kad apsiimčiau. Yra tik viena bėda: vairą apnėrimui kažkada aš gavau švarų, nuplautą. O kur rasti tokį karbiuratorių. Kaip suprantu, jis turėtų būti nelabai švarus. Be to, jo dar reiktų ieškoti kokiuose nors automobilių kapinynuose. Gal šį kartą apsiribosiu kiek švaresne idėja (nors jei kas atvežtų man švarų karbiuratorių, savo idėjos neišsižadu...)

mika rašė...

Štai kur kirba KŪRYBIŠKUMO žiežirbos! Beje, jau gavome pirmąją paraišką!

Loreta rašė...

Eik sau, koks operatyvumas! Man tai čia kažkas toookio iš fantastikos srities:) Jei dar su idėjom pusiau su bėda, kūrybiškumo pasiknisus irgi lašą gal rasčiau, bet va LAIKU bet ką padaryti tai čia būtų išbandymas - garantuotai nakties pritrūkčiau:)))

mika rašė...

Ok, Loreta, tamstos paraiškos lauksime iki vasario 15 - osios.

Anonimiškas rašė...

Mjo, konkursą tokį tik Mika ir gali prastumti =] Kad visi ne tik užsimotyvavę dalyvauti, bet ir užsimotyvavę sugalvoti KAIP čia išvis reikėtų sudalyvauti =]
Klubas-klubas-uraaa!! (Nu hip-hip... supratot)

Ar konkurse gali dalyvauti video įrašai apie tai, kaip dalyvis iš visokių dalykų lanksto kablius? =]]]]]]

mika rašė...

Tikrai, net nepagalvojau, manyčiau gali būti ne tik fotografijos, bet ir filmai, fonogramos, teletaipo juostos, vinilinės plokštelės - o kaip aš jas įkelsiu į blogosferą?

Ir pagalvokite apie visus kablius - tiesiogine ir perkeltine prasme!

Anonimiškas rašė...

Hm. Na si konkursa as tikrai nepraleisiu! Mika, o jei viena nuotrauka as negaliu isreiksti savo ta nerealuju KABLI (apie kuri jus dar nezinote... atrodo...)? Ka daryt?

mika rašė...

Kliukva, lauksim lauksim!!! Dvi nuotraukos, sakai? Tokiu atveju yra dvi išeitys:
1. suklijuojam dvi nuotraukas į vieną :
2. Jeigu aprašyme bus išsamus ir įtikinamas pagrindimas, kodėl DVI nuotraukos, tuomet gal ir galima?

Anonimiškas rašė...

Kliukva, jei tai yra nuotraukos "Objektas iki kablio pasireiškimo" ir "Objektas po kablio pasireiškimo", manau neprieštaraus konkurso organizatoriai ir dalyviai, jei bus nuotraukos 2 (tik kabliuojamas objektas čius tas pats ;)

Blog Widget by LinkWithin