2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Dėmesio, premjera: blusturgis Kaišiadoryse!

Šiandien gavau įdomią žinutę iš Kaišiadorių būsimojo - pirmojo blusturgio organizatorių!

Kadangi šis kioskas dedikuotas sendaikčiams, kurių mums niekad negana ir naujiems blusturgių horizontams, kuriuos mes norime plėsti, viešinu skelbimą ir palaikau vietinę iniciatyvą.

Dabar visi į ekraną:


DĖMESIO!!! Pirmasis Kaišiadoryse Blusturgis!!!

Namuose prisikaupė daug nereikalingų, ar tiesiog pabodusių daiktų?

Svarstote, kam perduoti senų plokštelių kolekciją?

Tempkite viską į blusų turgų – galbūt kažkam šie daiktai taps tikru atradimu!!!

Norinčius prekiauti kviečiame registruotis, o visus kitus – atvykti apsipirkti ar tiesiog pasižvalgyti ir pabendrauti...

Vieta: Giržado mažosios mokyklėlės (Gedimino 38) sporto aikštelė.
Laikas: Rugpjūčio 28 d. 11 – 15 val.

Norintys prekiauti registruokitės el. paštu laura.r@remo.lt
arba telefonu 867603300

Nuotraukoje: Kaišiadorių geležinkelio stoties vandentiekio bokštas.
Ech, mielai nuvykčiau į Kaišiadoris ir paspausčiau organizatorėms abi rankas. Kas galėsite nuvykti - prašau pasidalinkite savo įspūdžiais ir praktiniais komentarais. (Ei, tik nekritikuokite labai, jei nerasite Armani iš praeitų metų kolekcijos su etiketėm už 15 Lt - tai juk pirmasis blusturgis, geriau pasakokit ką gero pamatėte ir išvydote - nuotraukos pageidautinos!)

Čia šiek tiek įdomių faktų apie Kaišiadoris:

"Kaišiadorių vardas savotiškas savo arabiška kilme. Miesto vardas kildinamas iš kilmingo totoriaus, gyvenusio šiose vietose dar XVI amžiuje, vardo Chašaidaras – tai samplaikinis darinys iš dviejų arabiškų vardų Hadži (Chadži) – „piligrimas į Meką“ + Haidar – „liūtas“. Palaipsniui gyvenvietė įgavo Kaišiadorių pavadinimą.

Kita versija teigia, kad pavadinimas galėjęs kilti nuo žodžių kašė (slavybė, reiškianti „krepšys, pintinė“) + daryti („dirbti, gaminti“), taigi, turėtų reikšti „krepšių gamintojus, dirbėjus“. Pirmasis pavadinimo sandas galėjo būti ir nuo žodžio kaištis („volė, kamštis, kuolelis kam nors užkimšti“ ir pan.), tuomet galėjo reikšti „kaiščių dirbėjas“. Tačiau abiem pastarosioms versijoms pagrįsti trūksta istorinio pagrindo, kadangi prie geležinkelio kuriantis gyvenvietei tokie amatai neturėjo esminės svarbos.

Liaudies etimologija miesto pavadinimą kildina iš XIX amžiaus, kai caro laikais buvo statomas geležinkelis, o gyventojai vis klausdavo kū čia dara? („ką čia daro?“).

1862 m. miestas vadintas lenk. Koszedary, 1905 m. rus. Кошедары, 1906 m. – Kašedarai, 1926 m. – Kaišedorys. Tarpukariu buvo vartojama vienaskaitinė forma (t.y. kilmininkas ne Kaišiadorių, bet Kaišiadorio, Kaišedorio). "

Nuotraukos ir istorinių faktų šaltinis: Vikipedija.

4 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Kaip bebūtų liūdna, 12:00 blusturgio zona buvo visiškai tuščia...

mika rašė...

Apmaudu...

Anonimiškas rašė...

nieko blogo tame nematau, tiesiog pirmas blynas prisvilo...Ranku nenuleisti ir kepti toliau...Sekmadienis, daug emigravusiu, paskutinis savaitgalis pries mokykla...Daug objektyviu priezasciu...O gal Kaisiadorys sekmadieni turgu turi?Jei taip, tai tik viena iseitis slietis prie to turgaus, organizuojant toki rengini...

mika rašė...

Oi nežinau, nežinau, kaip pirmam kartui - labai negerai išėjo...
O gal jie pynė savo kašikus ir neturėjo laiko?
Duodam laiko greitai pasitaisyti!

Blog Widget by LinkWithin