2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Kam trukdo sendaikčių turgeliai?

Štai toks kraštovaizdis paprastai pasitikdavo senienų mylėtoją Dituvoje. Buvo:

Yra: Senojoje prekyvietės vietoje galėjai kad ir basas vaikščioti - žolytė, švaru, ekologika! Batus matuotis - vienas smagumas. O pavargus - galėjai nusnūsti truputį: Bet kažkoks vietinis apsukruolis užčiuopęs klondaiką, nutarė, kad prekeiviams čia nepatogu: mažoka tualetų, apsaugos ir reglamentų, todėl paragrafo pagalba suvarė juos į tokį aptvertą rezervatą, kuriame kepina saulė nenaudingą plotą. Saulėje svylanti danga iš asfalto ir dervos atliekų skleidė nemalonų kelių tiesimo kvapą ir nuodijo arčiausiai jos esančius - vaikus. Prekeiviai priversti glaustis arti vienas kito, o pirkėjai - grūstis tarp jų. "Saugokit pinigines" - įspėjo viena prekeivė. Ten kur spūstys - ten ir kišenvagiai, nors tokio įspėjimo ankstesnėje turgavietėje girdėti neteko. Niekas čia nenorėjo užsibūti - nei pirkėjai, nei prekeiviai, kurie tvirtino čia neliksią. Jeigu taip ir toliau viskas vyks, šie prekeiviai netrukus persikels į neseniai atsidariusį Klaipėdos sendaikčių turgelį pačiame senamiestyje, šalia parodų rūmų. O jis, regis, turi potencialą.Kokia išdidi iškaba! Ir dar blynai! Vox populi - kas keliolika minučių skaitomos paskutinės naujienos iš vykstančio turgaus ir kviečiama prisijungti prie ten pat vykstančių renginių! Vienas jų - mankšta, kurią darė ir prekeiviai ir pirkėjai! Muzika, mankšta, blynai su arbata ir sendaikčiai, gera nuotaika - štai ko verta ateiti į Klaipėdos senamiestį sekmadieniais. Iki pasimatymo Klaipėdoje!


P.S. Regis pamiršau padaryti keletą nuotraukų su Klaipėdos sendaikčiais. Bet jų ten tikrai yra, netgi nusipirkau vieną daikčiuką, bet apie jį - kitą kartą :).

9 komentarai (-ų):

zirzyle rašė...

Tai nebebus sendaikčių turgaus Dituvoj?!

mika rašė...

Yra jis, tik tame aptvertam garde, šalimais senosios prekyvietės. Aš tikiuosi, kad vietinė iniciatyva laimės ir prekeiviai galės sugrįžti į senąją vietą!

Ilona rašė...

Turėjom nuostabią vietą širdžiai atgaivinti, o kažkas pavertė ją dusinančia dulkių pilna dykuma, kuriame neva turėtų būti žymiai patogiau...

Reikia laikyti kumščius, kad vietinė iniciatyva niekur nedingtų.

Anonimiškas rašė...

aha, girdėjau šitą liūdną naujieną iš mamos. O pati buvau dar senajam turguj kaip tik savaitę prieš, kai atvažiavusi policija visiems rašė kažkokius įspėjimus :/ liūdnuma...
bet, manau, pirkėjai tikrai niekur nedings, gal tik persikels kitur... tik bijau, kad jei persikels į senamiestį, tai ir kainos pasikeis :/

Monika rašė...

Vaje vaje. Senoji Dituvos turgaus vieta buvo atgaiva net ne sezono metu - vos ne viduržiemį braškinausi per ižą tenais laimės apimta... Kodėl reikia viską sukomercinti, paversti rezervatais ir kankinančiom teritorijom - juk kenčia ne tik prekiautojai, bet ir pirkėjai. Rietavo turgus man iš esmės net nepatinka - nėra tos daikteliavimo dvasios ("Pepe Ilgakojinė")... Jei kas žinote, kaip prisidėti prie bendruomenės vardan šviesaus rytojaus numylėtai vietai - sakykit! :)

Anonimiškas rašė...

aš jau kažkaip irgi nebenoriu net į tą pusę važiuot. O sukomercino dėl to, kad kažkas užuodė čia galint pasidaryti gerą pinigą. (Iš sendaikčių??). Deja, taip yra... Senosios vietos savininkas turėtų susitvarkyti dokumentus, kad galėtų ir toliau prekiaut. O kol tai atsitiks, ir AR atsitiks, teks uostyti svylančias asfalto atliekas.

Anonimiškas rašė...

ok, naujausiom žiniom turgelis vis dar dirba laukuose :D grobis visai neblogas :)
bet sklinda gandai, kad tą lauką išsipirkusi mama Maxima ir nori ten padaryt didelę parduotuvę su asfaltuota automobilių stovėjimo aikštele :/

mika rašė...

Važiuoju šiandien, dabar pat - tinajaus.

mika rašė...

Nu va, jau grįžau. Trečiadienį turgus mažokas - vistik pagrindinė diena, sakyčiau, yra šeštadienis (galima ir sekmadienį, bet sekmadienį dauguma varo į Rietavą). Šį trečiadienį turgelis vyko asfaltuotoje aikštelėje.
Sendaikčių išvis nebuvo, tik skudurai. Nesupykau. Nes nusipirkau fantastišką suknutę už tik 24 litus vietoj 50 svarų sterlingų prašytų etiketės. Va taip!

Blog Widget by LinkWithin