2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Rožės, darželio gėlės

Būdavo anksčiau toks tortas "Jaunystė" - vieni morengai, o viduje traškios tešlos (regis iš riešutų ir baltymų?) masė. Įpjovus tą tortą, jis visas subyrėdavo kaip koks kalnagūbris per žemės drebėjimą, bet niekas nepykdavo, kad torto gabalai tokie netolygūs ir neestetiški - todėl, kad torto skonis ir smagumas jį triaukšti (chrimst, chrimst, chrimst) viską atpirkdavo.

Nebėra dabar tokių tortų, o juk galėtų būti!!! Iki šiol pamenu tą skonį ir tą garsą burnoje (chrimst, chrimst, chrimst...) Tas tortas mane įkvėpė tokiam "konditeriniam" darbeliui:

Labai tinka susidėti žemčiūgus ir briliantus iš stiklo:

Nes paprastai jie išbyra...

Toks truputį antuanetiškas motyvas - saldus, sentimentalus, kičiškas, bet mielas kaip tortas "Jaunystė".
Kažkur turėjau karamelės...

20 komentarai (-ų):

GinCherry rašė...

Torto jaunystė nepamenu, bet morengus ir orinis pyragaičius tiesiog dievinu ir visada per gimtadienius tikiuosi,kad bus morenginis tortas :) Praeitą 7dienį toks pasitaikė tai net du gabalus suraičiau :D Na čia atsakas į tekstą, o atsakas į nuotraukas - patiko :)

mika rašė...

Tortas "Jaunystė" regis buvo tik Vilniuj, to paties pavadinimo kavinėje, kur dabar makdonalcas. Dabar tiek daug konditerių, negi niekas negali tokio torto pagaminti? Gali būti be rožių, tik su tuo firminiu chrymst, chrymst, chrymst...

egidija rašė...

nepamenu nei vienų vestuvių iš vaikystės laikų ar jubiliejų, kur nebūtų "jaunystės". gamindavo jį turbūt ir pajūry kažkur, nes kas būtų vežęs iš tokių tolybių... kai dabar tokia manija tų visų rikotinių, kokosinių ir t.t. manija, tai kas tokį super koloringą ir nesveikai skanų dalyką gamins.. o gaila...

Daivulė rašė...

Taip, "Jaunystė" ir "Dainava"... Labai nemėgau tų tortų, nes kažkodėl vis man reikėdavo per giminės balius juos pjaustyti. Lakstydavo jie kaip velniai po visą stalą.
Man rodos, kad aš kažkur neseniai mačiau "Jaunystę". Gal Elguvos užsakymų kataloge? O "Vilniaus Pergalėje" dar būna tortų? Atsimenu, teta per pažįstamą savo gimtadieniui gaudavo dar vieną tos serijos tortą - "Kankorėžis" (o gal reikia sakyti "konkorėžis"?), taip lygtais jis vadinosi.

egidija rašė...

cha, ką tik panaršiau ir net receptą radau http://www.geri-receptai.lt/receptas/tortas-39-39-jaunyste-39-39.html
pasirodo, kad galima net maksimoj jį užsisakyti :D

mika rašė...

Aha, tas torto pjaustymas per giminės balių buvo labai įpareigojantis dalykas - visi jau gerokai paraudusiais žandais, ir ant stalo jau nieko nebėra, tik tortas, likeriukas ir net kavos dar neatnešė, tai nieko nelieka, kaip su peiliu ir su sutrupėjusia jaunyste atsidurti dėmesio centre, ir visi dar komentuoja, kaip pjaustyti, ir iš kurios pusės... oooooo....

Ieva rašė...

Ooo...pamenu "Jaunystę"...Malonus trupantis saldumas...Kažkaip dabartiniuose šventiniuose susiėjimuose niekur neteko užtikti.
Smagiai nustebino torto ir dekupuotos dėžutės asociacija.Netikėta.O dėžutė išėjo dailutė.

mika rašė...

Net nežinau, kodėl aš tą tortą prisiminiau, gal kad dėžutė tokia apvali, kaip pacukruota ir dar tos rožės "rūžavos", tik ant tortų tokias dėdavo.
Ech, "Jaunystė" buvo pats demokratiškiausias tortas, nes jį galėdavai valgyti pirštais.
(Kažkaip nenoriu jo pirkti iš maksymos).

ginte rašė...

ne, ne nepirkit iš maximų - jaunystę susigadinsit!! rimtai....
turiu vienos konditerės kontaktus (mmm, na, ji kadaise dirbo "Skonyje ir kvape", tai turbūt reiktų sakyt, ne kontaktus turiu, o puikiai pažįstu ;)), ji tebekepa "jaunystes". paskutinį kartą gavau ją ("jaunystę") savo vestuvių proga. chrimst, chrimst.. :) jei kas tekat ar pasiilgot jaunų dienų skonio, rašykit, duosiu Gražinos tel. ;)

mika rašė...

Ginte, aš manau, netrukus ten paskambinsiu :)

mazmona rašė...

Na merginos duodat, taigi "Jaunystę" kiekviename prekybos centre nusipirkti galite. Mūsų šeimyna jį labai mėgsta - pora kartų į metus tikrai valgome. Svarbiausia, kad ten mažiausia chemijos būna, lengvas jis ir pigus :)

mika rašė...

Na tikrai nepastebėjau!!! Būsiu atidesnė! :)

Akvile rašė...

Mazmona, ir tikrai "Jaunyste" dabar tokia pat kaip anksciau? Butu super, jei taip!

mazmona rašė...

Akvile, man rodos, kad taip, bet pati pabandyk, gal aš neperdaug gerai skonį atsimenu. Šiandien buvau mūsų miesto Norfoj, tai 50 proc. tortų asortimento sudaro "Jaunystė" :)

mika rašė...

Rimiškiuose nėra ir ykiuose nėra. Norfoj dar nežiūrėjau.
PUSĘ KARALYSTĖS UŽ JAUNYSTĘ!!!!

Akvile rašė...

Vat Norfoj daznai buna kitoks asortimentas. Aciu uz patarima!

Anonimiškas rašė...

Kur Mika dingus? :)

mika rašė...

Žinau... žinau... Tiesiog turiu darbą, kuris netyčia tapo hobiu, tai apie dekupažą pasvajoju prieš užmiegant... Gal kiek per vėlai. Taisysiuos, pažadu.

bocozoo rašė...

Tie pazadai - pats lengviausias ir kartu sunkiausias dalykas..

mika rašė...

Nu vakar jau dekupažinau - gal jau pradėsiu "gyti"? Reikia man eiti pasivaikščioti, ar į kokią parodą, ar šiaip į miestą, inspirado pasisemti, nes galvelė visai tuščia "kiosko prasme" :))

Blog Widget by LinkWithin