2009 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Dituvos magija

Konkursą "Mano naftalininė vasara" transformavus į skaitytojų reportažų ciklą, tęsiame tradiciją: rodomės ir giriamės, ko ten galima rasti. Jeigu ir jūs lankotės baraklynuose, deratės juose ir randate ten įdomių radinių - fotografuokite juos! O jeigu jūs juos dar ir nusiperkate - siųskite fotografijas su komentarais! Mums viskas įdomu!

Netikiu, kad baraklynai šiuo metu nevyksta ir kad žmonės juose nesilanko. Aišku, gal ir ne taip juose jauku kaip vasarą, o vis dėlto gražių dalykų galima juose rasti nepriklausomai nuo sezono.

Šįkart - mažas fotoreportažas nuo skaitytojos, kuri nepanorėjo skelbti savo vardo. Moteris lankėsi Dituvos sendaikčių turguje ir štai ką ji ten rado:

Kavinukų kolekcija praturtėjo dar vienu kavinuku kavai už 6 litus.


Rėmai, kartu su paveikslėliu siuvinėtu kryželiu - 3 Lt. Galima naudoti tik rėmus.

Krištolo vaza vienišai rožei - 6 Lt. Nuotraukoje - be dekoracijos.

Kviestinių pietų iš šešių karštų, iš kurių yra vienas žuvies patiekalas, stalo įrankių rinkinys vienam asmeniui - 6 Lt.

Mėtų spalvos vazelė lauko gėlėms - 3 Lt.

O čia - topų topas. Paukščiukas - drožtukas.

Įdomu, gal jis kokius garsus leidžia, kai smailinamas pieštukas?


Va dėl ko man patinka baraklynai - juose niekad nežinai ką gali rasti. O kai randi, nenustoji stebėtis. Kaip ten toj dainoj buvo sakoma?

- Čik!
- Čirik.
- Čik?
- Čirik!
- Tik
Ne-
Ap-
Si-
Rik!!!

15 komentarai (-ų):

Vaivaj rašė...

Paimčiau kavinuką ir drožtuką :-)

O iš tiesų tai, matyt, esu iš tų, kurios nemoka ieškoti. Tiesa, yra vienas daiktelis,įsigytas vadovaujant Mikai :-), kuris man labai tiko ir patiko, o aplinkinių buvo puikiai įvertintas.

Laukiu gero apšvietimo, bandysiu tada nufotkinti.

GinCherry rašė...

Mika, prašau, nevadink "baraklynais" :D Kas kartą skaitant mane taip nemaloniai tas žodis nuteikia, atrodo skaitai skaitai, taip lengvai tekstas vingiuoja ir tekšt tas grubus žodis, kaip šlapiu skuduru per veidą :D
Labiausiai patiko paukštukas drožtukas ir ovalūs rėmai :) Aš kažkaip turguose nelabai lankausi, o rūbukų lobiai kaip suprantu netinka :)

mika rašė...

Vaiva, apie ką tu kalbi? Kada aš ten spėjau suvadovauti? A, nu taip, taip, kaip visada, matyt...
Gin, o man baraklynas jokios blogos konotacijos neneša. Nu bet jaiegu grubiai skamba, gal galima bus ir sinonimų paieškoti.

O KODĖL RŪBUKAI NETINKA? RŪBUKAI NETGI LABAI LABAI TINKA!!!! LAUKIAM REPORTAŽO!

ČIK?

ČIRIK!

Mėlynakė rašė...

Drožtukas... pasakiškas. Tokių lobių man sunku rast.

Anonimiškas rašė...

ėėė, kavinukas :) eina sau, kavinukas :)

nieko nieko, blusturgis vėl atsidaro, tai matyt jau greit pasipils nuotraukos :)

rasuole rašė...

Šiandien vėl kokiam geram pusvalandžiui (tik tiek ir teturėjau laiko) įlindau į savo mėgstamą sendaikčių parduotuvėlę. Ojei, kiek visokio gėrio (daugiausia indai, o iš jų -gėlių vazobai). Visko nesusipirksi, o taip norisi, kad ir daugiau žmonių pamatytų (tai ne Vln), pagalvojau, gal į ją įsiprašyti su fotoaparatu?:)) Kažin kaip sureaguotų savininkė-pardavėja:)) Nepažadu, bet gal išdrįsiu..:)
a, beje, vėl pirkau gėlių vazoniuką, nors gėlių išvis nenoriu..:)

Milda rašė...

Kavinukas labai labai grazus!

Ech.. pilna aplink mane charity shops su galybe tokiu grozybiu, jei tureciau savo namus tai pirkciau pirkciau.. O dabar kraustomes nuolatos, nera nei vietos nei galimybiu apsikraut. Bet va nugvelbiau labai grazu veidrodi pries pora savaiciu. Pasizadejau, kad dovana sesei kaledoms. Bet.. itariu, kad pasiliksiu.. Labai grazus :)

rasuole rašė...

Žiupsneliui Druskos - privalu parodyti visiems.
p.s. tikiuosi, jis ne ovalus mediniais rėmais (baisiai tokio ieškau):)

mika rašė...

AHA, - galvojau, čia tik man tokia mintis kirba - pritariu Rasuolei: rodomės, juk tam ir skirta šita rubrika!

Rasuole, ir Tavo reportažas būtų įdomus, tik žinok, liaudis reikalaus to kromelio adreso, Ir kas bus kai vieną šeštadienio rytą pamatysi pro langą eilę, kaip prie bananų sovietmečiu, a?

Mačiau Tavo naująjį vazoną, jis nerealus!

Milda rašė...

Oi galiu nuraminti, kad jis tikrai ne ovalus, o keturkampis ir dar melynas. Tikriausiai netokio ieskot, ane? ;-)

O rodytis tai manau ne i tema buciau. Cia gi visos profes tame reikale, as tik va viena dalykeli netycia radau ir dziugauju :)

mika rašė...

Nu jau dabar tai nieko nebesupratau...
Čia apie kokias profes kalbate? Ir kur? Ir KOKIAME TAME reikale?

Just nufotkini veidrodį ir atsiunti su aprašymu: kur pirkai, kodėl patiko, kiek nuleido, iš ko pirkai, ir t.t. Ir aišku, nieko nesakai apie seserį - gal ji irgi skaito šį blogą :)))) Ateis vienną dieną ir nusikabins jį nuo sienos:)

rasuole rašė...

Žiupsneli druskos - ne, ne tokio ieškau. Bet jei kas užmatysit kur nors - būtinai duokite žinote.
Mika, ačiū dėl "naujojo" vazono? Bet dėl kurio? Nes naujausias vazonas tik prieš porą minučių išeksponuotas:)Negalėjai būti tokia vikri:) nors kas žino:)

rasuole rašė...

Ir dar. Dėl kromelio adreso. Nu nežinau nežinau..:) Jau vienai naujai bičiulei iš kito miesto prirodžiau, tai vėliau e-mailu prisipažino, kad ten praleido 2 valandas (o tai tik kokių 60 kv. m. parduotuvė):))
Bet reportažą tikrai badysiu padaryti, nes akyse stovi keli daiktai, kurių man tiesiog nereikia ar šiaip ne visai mano stiliaus, na bet tokie verčiantys traukti piniginę:) Jei tik dar rasiu.
O dėl profių, tai Žiupsnelis Druskos klysta. Pagalvojau bent jau apie save ir juokas suėmė: nusiperku daiktą ir nežinau kartais nei jo pavadinimo, nei paskirties. Ne taip, kaip pvz. merginos SM diskutuoja apie vintažinius rūbus: su stiliais, prekių ženklais, laikmečiais, na žodžiu... kol kas mums negresia, ar ne?:)

San.epidem.stotis rašė...

Galėjo prieš fotografuodama bent šaukšta praplauti. O tai matosi žuvies patiekalo likučiai...

Anonimiškas rašė...

Ale ot asilelio beretele - "nuplaut" :D ar bandei kada fotorafuot tokius daikciukus ir ar matei, kaip tas atrodo? Gi ir seseliai krenta, ir siaip daikciukai seni - faktura ne zvilgant... Kaip man "patinka" tokie komentarai ne i tema :D

Blog Widget by LinkWithin