2009 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Tikros Damos komplektas

KarinaGeros nuotaikos užrašų konkursui "Mano naftalininė vasara" atsiuntė fotorašinį apie Tikros Damos aksesuarų rinkinį, kurį mergina susikomplektavo blusturgyje ir kuris jai kelia šviesius vaikystės prisiminimus. Anuomet žmonės turėjo mažiau, bet sugebėjo daugiau!

Karina: "Šitą komplektą surinkau per kelis kartus, bet visas grobis – iš sekmadienio popietę Vilniaus Mokytojų namuose vykstančio Blusų turgaus, į kurį visada smalsu užsukti pasižvalgyti, suvalgyti „gyvo“ pyrago ir pažiūrėti į besiplūstančią sagų pardavėją, kuri, cituoju, „kadaise buvo pati turtingiausia moteris Sovietų Sąjungoje, nes po kelnėmis vilkėjo ne kojines, o pėdkelnes!“ Bet šįkart ne apie ją.

Pirmasis komplekto grobis buvo žiedas. Kitam šis žiedas gal ir nebūtų labai ypatingas. Sidabrinis žiedas su kalnų krištolo akute. Kaina – 30 Lt. Akivaizdu, kad pardavėjai didesnių emocijų ar sentimentų žiedas nekėlė. O štai man – dar ir kaip. Kodėl? Nes nuo pat vaikystės retkarčiais matydavau mamą, seginčią tokius pačius auskarus. Visada galvojau, kad ji juos tiesiog nusipirko, bet prieš kelerius metus paaiškėjo, kad tie jos auskarai yra perdaryti iš žiedų! Tais senais laikais gal prieš trisdešimt metų mano tėtis nupirko mamai du štai tokius žiedus (po 30 rublių už vnt.) ir padarė auskarus. Kodėl mama prie auskarų negavo ir žiedo – iki šiol paslaptis. Taigi mano mama turi tokius auskarus. O aš turiu tokį žiedą. Dabar visi šauniai iš manęs šaiposi, kad pasirinkau Trojos arklio taktiką siekdama nugvelbti iš mamos auskarus. Bet iš tiesų kaskart, kai pažvelgiu į tą žiedą ant savo rankos, prisimenu vaikystę, mamą ir daug šiltų akimirkų.
Antroji Tikros damos komplekto dalis atsirado natūraliai, bet irgi ne atsitiktinai. Gal truputį narciziška, bet turėti veidrodėlį su ilgu koteliu – mano svajonė, siekianti bent dešimtį metų. Blusų turguje ne kartą mačiau įvairiausių veidrodėlių, bet nei vienas „neužkabino“, nes dažniausiai blizgėdavo auksais ir kažkokiais nelabai gražiais siuviniais. O kai tik pamačiau šitą – iškart supratau, kad va jis, tas tikrasis. Taigi nuo 50 Lt nusiderėjusi iki 45 Lt gavau veidrodėlį ir... paaiškėjo, kad į tą kainą buvo įskaičiuotas ir natūralių šerių šepetys!

Ką gi – ačiū pardavėjai. Tiesa, veidrodėlis sveria išties nemažai, bet kadangi ruošiuosi tapti tikra dama, auginu raumenis ir treniruojuosi grakščiai jį laikyti šukuodamasi plaukus ir mūvėdama savo sidabrinį žiedą!"

9 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

ooo koks komplektas! ooo kokia istorija!
Labai smalsu buvo skaityti apie tas damas ir jų dalykus...
Balsuoju!

groziogidas rašė...

As irgi balsuoju, labai suzavejo siekis buti dama bei istorija apie auskarus. Labai idomu butu pamatyt kaip jie atrodo!P.S. tikiuosi autore nepamirs mano prasymo kai laimes :P

mika rašė...

Man irgi būtų smalsu pamatyti auskarus. Bet merginos, balsus dar pataupykit, balsavimas prasidės tik spalio pirmom dienom, o dabar galite aikčioti ir žavėtis reportažais :)

Kristi13 rašė...

Na tik ir kyla noras apsilankyti blustugyje. Tos gražus komplektėlis ir tiek sentimentų kelia tas žiedelis. Taip malonu skaityti ir žavėtis tuo.

rasuole rašė...

Laba graži istorija, ir, be abejonės - radiniai..

Anonimiškas rašė...

Auskarus tai mielai būčiau parodžius, bet kol kas jie - už 300 km :/ na, bet manau, tikrai parodysiu, kai jau prisikasiu iki jų :D

egidija rašė...

jei balsuoti galima, tai prasom ir mano balsiuka uzskaitykite...

egidija rašė...

ups, tik dabar pamaciau, kad negalima... tai pasitaupau, atsiimu, bet turiu omeny, vat.

Anonimiškas rašė...

O, Božė moj, pamačius žiedą, nuėjau prie spintos ir išsitraukiau tokį patį... mano amžinatilsį mamos žiedas, mano mėgstamiausias. Smagu, kad jis įeina į tikros damos komplektą. Tik tsss... jei būčiau jį užtikusi pirma, tai iš godumo turėčiau jau du :)

Blog Widget by LinkWithin