2009 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Paukščių byla No.

Žaismingai prasidėjusi istorija apie netradicinį inkilą baigėsi gan mistiškai. Kliukva rašo:

"Penktadienį ant trinkelių pamaciau pusės kiaušinio lukštą. Aišku, pagalvojau kad čia mano trenktas katinas padirbėjo:

Puoliau prie lizdo, žiūriu, kad paukštis sėdi ir neišskrenda. Pagalvojau, kad kažkas čia netaip ir dėl visa ko nulėkiau fotiko. Kai grįžau, paukščio nebebuvo, o štai ką aš pamačiau. Jų buvo 3, o dar 2 kiaušiniai laukė savo eiles:

Po to mes išvažiavom į kaimą...

Pirmadienį iš pat ryto vėl buvau prie savo "vaikų" ir pamačiau tik vieną šviežiai išsilupusį leliuką. Na, pagalvojau, kad kitų tiesiog nesimato? Stumdžiau vežimėlį aplink namą ir prie pat savo mašinos padangos pamačiau mažutį. Tačiau kaip jis čia atsidūrė??? Maždaug 5 metrai nuo lizdo? Ir negi jis per 3 dienas taaaaip paaugo? Aš jį paėmiau ir pasodinau i TUŠČIĄ lizdą!!!

Uždariau savo prietranką katiną namie, sėdėjau netoli ir stebėjau. Paskui turėjau eiti ir negalėjau stebėti, kas vyko. Žinau, kad nei katinų nei kitų paukščių prie lizdo nebuvo, bet paukštukas dingo! Na, bent man visas šitas reikalas žiaurus pasirodė.

Aš tokią išvadą padariau - iš 5 kiaušinių penktadienį išsilupo 3 vaikai, kuriuos tėvai maitino iki pirmadienio (klausimas tik, ar jie iš tikrųjų per 3 dienas gali taip paaugti?) o pirmadieni jie jau nebetilpo i lizdą, tai ir bandė išskristi turbūt? O tie 2 , kurie pavėlavo ir išsilupo vėliau, jau niekam nebebuvo įdomūs... O gal viskas buvo paprasčiau - kažkoks laukinis katinas tiesiog visus suėdė?

O jums kaip atrodo?

Kliukva"

6 komentarai (-ų):

barbe9darbe rašė...

Tavo istorija labai primena mūsiškę - mes taip pat vienais metais taip stebėjom lizdelio gyvenimą, kol... gan paaugintus paukščiukus radom nebegyvus surikiuotus iš eilės ant žolės, o mūsų katė patenkinta lakstė aplinkui ir rodėsi, kokį grobį mums atnešė...
O tavo atveju galimi ir kiti variantai (be katino):
1. Paukščiai kartais padaro natūrinę atranką - toks gyvenimas..
2. O gal tai buvo gegužiukai?..
3. Trūko maisto ar dar kažko...
4. Paukščių psaulyje irgi krizė.
5. Išprotėjusi mamytė-tėvelis...
...

mama rašė...

Greičiausiai atiteko kaimynų katinui... Toks gyvenimas.

mika rašė...

Labai liūdna istorija - aš galvoju gal kokie laukiniai paukščiai puolė ir išdrąskė lizdą. Kai pagalvoji apie tokią natūralią atranką, tai supranti, kad gyvenime reikia ne tik išsaugoti medį už 60kg makulatūros, bet ir pakabinti jame inkilą!

Laimutė rašė...

Įdomi istorija, tik gaila - liūdna pabaiga. Bet tokia ta gamta: gyvenimas ir mirtis visada šalia.
Aš turėjau linksmesnę pernai: gelbėjau tris kregždžiukus iš sutrupėjusio lizdo. Teko lipdyt naują ir kelti į beprotiškas aukštumas ;) Tiesiog stebuklas, kad ant žemės juos pastebėjau anksčiau negu katės, kurių pas mus gyvena ne viena ir ne dvi...
O dėl paukštelių giminės - ar negali būti musinukė? Kiek žinau, ji peri visokiuose vijokliuose prie namo... Ir išvaizda nedaug nuo žvirblio skirias ;) http://www.birdlife.lt/index.php/gamtos-klase/litetuvos-pauksciai/buriai/zvirbliniai/pilk-musin/

mika rašė...

Oi mes irgi radome pas tėvus balkone nukritusį kregždžių lizdą (kas architektas?) ir besiblaškančius tėvus. Nesugalvojom jo dalipdyti - o be to - ar paukšteliai, pajutę svetimą kvapą dar pripažins savo kūdikėlius? Paėmėm į namus ir užauginom patys. Visą mėnesį iš miško nešėm lervas ir karkvabalius, šiaip ne taip išleidom į pasaulį, o kas iš jų išaugo nežinia - neatskrenda, neaplanko...

Laimutė rašė...

;) iš susijaudinimo aš irgi nebūčiau sugalvojus dalipdyti. Galvojau gal šerti pačiai? Bet internete paskaičiau, kad jie gal 40 kartų per valandą tėvų šeriami ir primečiau, kad iš manęs tokia rūpestinga mama nesigaus;) Išgelbėjo ziedavimas.com - ten radau, kad galima į svetimus lizdus įkelti, ar į batų dėžę sudėjus aukštai pakabinti. O kad tėvai svetimą kvapą pajutę neprisiima vaikų - ir aš nuo vaikystės žinojau. Bet tai pasirodo mitas.

Blog Widget by LinkWithin